Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βενεζουέλας PDVSA ανακοίνωσε χθες ότι απέρριψε τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft, αναφορικά με την συνεχιζόμενη εμπορία πετρελαίου που κάνει με την αγορά πετρελαίου από τη νοτιοαφρικανική χώρα. Είχε προηγηθεί η κίνηση της Ουάσιγκτον να καταγράψει σε μία μαύρη λίστα, την θυγατρική της Rosneft, Rosneft Trading SA, που έχει την έδρα της στην Γενευή και ασχολείται με το εμπόριο πετρελαιοειδών. Σε πολιτικό επίπεδο, η εξέλιξη αυτή, είχε ως στόχο να πλήξει την εμπιστοσύνη της Μόσχας στο πρόσωπο του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, την εκδίωξη του οποίου, επιδιώκει η κυβέρνηση Τραμπ.

Από την πλευρά της, PDVSA σε ανακοίνωσή της, τόνισε ότι οι επενδύσεις και οι εμπορικές δραστηριότητες της Rosneft στην Βενεζουέλα είναι νόμιμες, ενώ η εταιρία θα παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη “ για την συνέχιση των επιχειρησιακών και εμπορικών δραστηριοτήτων της Rosneft.”

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016