Βαθμός Υποστρατήγου επί τιμή σε βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Για τη διαχρονική, σιωπηλή και αθόρυβη προσφορά του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος, του αγωνιστή, του ευεργέτη και νεότερου Βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με διεθνή αναγνώριση κ. Ιάκωβο Τσούνη, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με πρόταση του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και με τη σύμφωνη και ομόφωνη γνώμη του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού κ. Κωνσταντίνου Φλώρου και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας εξεδόθη το Προεδρικό Διάταγμα με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2020 με το οποίο απονέμετε ο βαθμός του Υποστρατήγου επί τιμή στον κ. Ιάκωβο Τσούνη.

Η απονομή του βαθμού του Υποστρατήγου επί τιμή είναι μία εξαιρετικά σπάνια και ιδιαίτερη τιμητική διάκριση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πρόσωπα υψηλού κύρους, σε αναγνώριση υπηρεσιών τους προς αυτές και την Πατρίδα.

Η προσφορά και η υποστήριξη των εθνικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων από τον κ. Ιάκωβο Τσούνη ξεκινά λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η οποία υπήρξε μεγάλη και πολυσχιδής και συνεχίζει ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Η προσφορά αυτή πάντοτε γινόταν και γίνεται  σιωπηλώς και αθορύβως αφού είχε παρακαλέσει ο ίδιος να μην γίνονται γνωστές και να μην δημοσιεύονται οι ευεργεσίες του. Αν και είναι γνωστό πέραν του πανελληνίου χώρου εδώ και δεκαετίες η θέληση για προσφορά στην Πατρίδα και τον πάσχοντα άνθρωπο από τον κ. Τσούνη. Άλλωστε το πλήθος των ηθικών αμοιβών καθώς και οι επιστολές από πρόσωπα της διεθνούς πολιτικής, στρατιωτικής και εκκλησιαστικής σκηνής και από φορείς της Ελλάδος και του Εξωτερικού το μαρτυρούν αυτό.

Ο κ. Τσούνης ήταν και θα είναι πάντοτε δίπλα στους Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες, πιστεύοντας πάντα ότι είναι ένας απλός στρατιώτης για τη μάνα και την τροφό όλων μας, την Ελλάδα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016