Το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία αλλά και τα όσα υποστήριζε ο δράστης του, φαίνεται ότι δεν θα περάσουν ανεκμετάλλευτα από την Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν.
Από προχθές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας, οι φανατικοί που ζητούν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί έχουν επανέλθει δριμύτεροι. Υπάρχει και το σχετικό
hashtag # AyasofyaİbadeteAçılsın.

Το τι γράφεται και τι φωτογραφίες υπάρχουν δεν περιγράφεται…

Με αφορμή όσα ανέφερε ο Τάραντ στο κείμενό του για την Αγία Σοφία οι φανατικοί οπαδοί του Ερντογάν θέτουν ξανά θέμα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Πρώτος τους “έκλεισε το μάτι” ο ίδιος ο Ερντογάν που σε ομιλία του εμφανίστηκε συγκλονισμένος όχι από το θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων αλλά γιατί ο ακροδεξιός Τάραντ αποκαλούσε την Πόλη, Κωνσταντινούπολη κι όχι Ιστανμπούλ. Την ίδια στιγμή είπε στο ακροατήριο του ότι ο Τάραντ απειλούσε να κάνει την Αγία Σοφία ξανά χριστιανική εκκλησία!

Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο όσοι κάθε λίγο και λιγάκι απαιτούν με προσευχές έξω ή και μέσα στην Αγία Σοφία να την μετατρέψουν σε τζαμί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016