Το κρίσιμο τούτη την ώρα δεν είναι να σκεφτούμε με όρους πολιτικού κόστους, είναι μια δύσκολη μάχη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και σε αυτή τη μάχη δεν έχει νόημα τα κόμματα να ερίζουν, αλλά το να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι εύχεται να πετύχει η κυβέρνηση σε αυτή τη μεγάλη μάχη, γιατί αυτή η μάχη δε αφορά την ίδια, αλλά την κοινωνία. Σχολίασε πως είναι λίγο νωρίς να προεξοφλήσουμε ότι έχουμε πετύχει, προσθέτοντας ότι “πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια σκληρή προσπάθεια το επόμενο διάστημα”. Τόνισε ότι “παραλείψεις, αδυναμίες και καθυστερήσεις υπάρχουν και τις επισημαίνουμε για να διορθωθούν” και πως θεωρεί αδιανόητο τόσες εβδομάδες μετά το πρώτο κρούσμα να υπάρχουν αυτές οι “τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία σε υλικά ατομικής προστασίας των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής”. Υπογράμμισε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από έμπρακτη στήριξη και όχι χειροκροτήματα.
Είπε ότι η μεγάλη αδυναμία είναι το εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο “συρρικνώθηκε για πάρα πολλά χρόνια και ιδιαίτερα τα μνημονιακά χρόνια, άρα ξεκινάμε από μια μειονεκτική θέση και δεν είναι εύκολο κανείς να ζητήσει να καλυφθούν όλα τα κενά αμέσως. Σημείωσε όμως ότι πρέπει να πιστωθεί θετικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι κατάφερε, όπως είπε, να το ισορροπήσει και δεν είχε μειώσεις αλλά 19.500 προσλήψεις. Πρόσθεσε πως θεωρεί ότι είναι λίγες οι 2.000 προσλήψεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

“Είναι μια δύσκολη μάχη σε αντίξοες συνθήκες και δεν έχει κανένα νόημα τα κόμματα να συγκρούονται… Η μεγάλη μας αδυναμία είναι η δημόσια υγεία που ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα τα χρόνια των μνημονίων. Δεν είναι εύκολο να ζητήσει κάποιος να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν…Θα πρέπει να μας πιστώσετε τις 19.500 προσλήψεις στο χώρο της υγείας”, είπε.

Απαντώντας σε δηλώσεις κριτικής που έγιναν από στελέχη του κόμματος του όπως ο κ. Πολάκης είπε:

Ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε από την πρώτη ημέρα στο υπουργείο Υγείας και στον Βασίλη Κικίλια για να του υποδείξει πως θα αυξηθούν οι κλίνες στις ΜΕΘ… Στηρίζουμε δεν σημαίνει σιωπούμε.”

“45-50 μέρες από το πρώτο κρούσμα και είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσο μεγάλες ελλείψεις σε υλικά πρώτης ανάγκης σε δημόσια νοσοκομεία.
Θα ΄πρεπε να είχαν προχωρήσει πιο γρήγορα οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας. Πόσοι έχουν πιάσει δουλειά; Έχουν πάρει λιγότερους από 200 ιατρούς.

Η τρίτη ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί είναι τεστ για να ΄χουμε εικόνα της κατάστασης. Είχαμε δύο θανάτους ανθρώπων στο σπίτι τους. Μαζικά τεστ είναι το 50% της επιτυχίας”, πρόσθεσε.

Δεν θα ξεχάσει κανένας τα Γερούν γερά, ήταν λογαριασμός την ώρα της κρίσης, όταν η χώρα βρισκόταν σε ώρα κρίσης.

Για την οικονομία αναφέρθηκε στο μαξιλάρι των 37 δις ευρώ που άφησε η κυβέρνηση του και επσήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει “να πάψει να επιδοτεί την ανεργία και να επιδοτήσει την εργασία”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016