Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή του Antenna Ενώπιος Ενωπίω και στον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε στην ερώτηση γιατί ζητά αναστολή υπογραφής στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ.

“Οι σύμμαχοι είναι εδώ για να σε στηρίζουν… Κάτι δίνεις και κάτι πρέπει να πάρεις. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι θέμα αγάπης, αλλά θέμα συμφερόντων.

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο οι σύμμαχοι μας να μη μας θεωρούν δεδομένους και προβλέψιμους.
Γι΄ αυτό ζήτησα από τον πρωθυπουργό να αναστείλει την υπογραφή της συμφωνίας, μέχρι ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους μας μας πει τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξει έναν σύμμαχο του αν η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια”, είπε .

“Είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεννόηση για τα εθνικά θέματα και η στάση που εμείς έχουμε κρατήσει είναι ημέρα με τη νύχτα σε σχέση με τη στάση που είχε ο κ.Μητσοτάκης όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Πολλές από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο κ.Μητσοτάκης οφείλονται στα όσα τότε έλεγε”, πρόσθεσε.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016