Μητσοτάκης και Τσίπρας είχαν εκτενή συζήτηση για το θέμα των ελληνοτουρκικών και του Έβρου, στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη . Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και τη δυσφορία του για την απουσία της Ελλάδας από την τηλεδιάσκεψη του Τούρκου προέδρου με Μέρκελ και Μακρόν.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ήταν καθησυχαστικός και χρησιμοποίησε ως επιχείρημα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η κρίση στον Έβρο. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “εγώ όπως είδες επικρότησα τα κλειστά σύνορα. Έβαλα πλάτη γιατί γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες. Και εμείς τις αντιμετωπίσαμε” . Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατάστασης “μπάτε σκύλοι αλέστε” , στον Έβρο λέγοντας του: “Αυτό που δήλωσες περί «μπάτε σκύλοι» στον Έβρο ήταν απαράδεκτο. Πρώτα από όλα δε προσβάλλει εμένα αλλά τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που εδώ και χρόνια δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να υπερασπίζονται την εθνική ακεραιότητα.
Και πρώτον από όλους προσβάλουν τον υφυπουργό σου, τον Στεφανή, που είχε την επιτελική ευθύνη τα προηγούμενα χρόνια ως αρχηγός ΓΕΣ”.

Ο κ.Στεφανής ως γνωστόν είχε γίνει Α/ΓΕΣ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι ένας από τους λόγους της επιλογής του ήταν οι άριστες επιδόσεις του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού από τη θέση του διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού. Του είχε πιστωθεί η γρήγορη κατασκευή και λειτουργία κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας πρσφύγων στη μεγάλη προσφυγική κρίση του 2015-16. Η κυβέρνηση της ΝΔ τον τοποθέτησε στη θέση του ΥΦΕΘΑ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016