Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στον Alpha ρωτήθηκε για τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο και απάντησε αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις , τα στελέχη τους αλλά και στις συμμαχίες που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα.

“Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει Ένοπλες Δυνάμεις εξαιρετικές με στελέχη που διαθέτουν σθένος. Είμαστε χώρα της ειρήνης δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν’, είπε ο κ.Τσίπρας.

Προφανώς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση αλλά όχι να βγαίνουμε δημόσια και να δηλώνουμε ότι ανησυχούμε για θερμό επεισόδιο…Το γιατί το έκανε ο κ.Σημίτης είναι καλό να τον ρωτήσετε. Προφανώς έχει τις δικές του μνήμες”, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Τσίπρας πρόσθεσε ότι “είναι προφανές ότι έχουμε ένα γείτονα που βρίσκεται σε πίεση και ότι υπάρχουν εξελίξεις στην περιοχή που δημιουργούν τεκτονικές κινήσεις και στην Τουρκία..Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ισχυρότερες συμμαχίες απ΄ αυτές που έχει σήμερα.΄Εχουμε στέρεα θέση και στην Ευρώπη αλλά και στην περιοχή με ισχυρές συμμαχίες.

Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει ΕΔ εξαιρετικές με στελέχη με σθένος. Είμαστε χώρα της ειρήνης δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν…

Αυτό που γίνεται στην Κύπρο είναι σοβαρή παραβίαση της ΑΟΖ και ειδατε την απόλυτη στήριξη όλων των ευρωπαίων εταίρων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι γείτονες να κατανοήσουν ότι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων .Τους προειδοποιούμε όμως ότι δεν θα δεχτούμε καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων” ,κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016