Τρία βίντεο της Naval Group για το νέο πυρηνικό υποβρύχιο των Γάλλων

Τρία βίντεο της Naval Group από το υποβρύχιο Suffren.Το πρώτο από τα έξι νέα πυρηνικά υποβρύχια των Γάλλων.

Tο “Suffren” είναι το πρώτο της σειράς Barracuda, που είναι σχεδιασμένα να αντικαταστήσουν την γενιά υποβρυχίων κλάσης Rubis. Η Naval Group ηγείται της κατασκευής αυτής της σειράς υποβρυχίων, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της κατασκευής του σκάφους, των πληροφοριακών συστημάτων καθώς και των κύριων εξαρτημάτων των πυρηνικών λεβήτων.

 

Η Naval Group είναι ο κύριος εργολάβος όσον αφορά στην αρχιτεκτονική του σκάφους (2.500 άτομα) και η TechnicAtome είναι ο κύριος εργολάβος για την κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα. Η Γαλλική Υπηρεσία Προμήθειας Αμυντικών Εξοπλισμών (DGA) ηγείται του προγράμματος σε συνεργασία με την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας & Εναλλακτικών Ενεργειακών Πηγών (CEA) για το σκέλος του πυρηνικού αντιδραστήρα.

To “Suffren” είναι ένα από τα υπόβρύχια με τις υψηλότερες δυνατότητες stealth παγκοσμίως. Αυτή ακριβώς η δυνατότητα σε συνδυασμό με τις προηγμένες δυνατότητες ανίχνευσης, εγγυόνται την ακουστική του ανωτερότητα.
Για πρώτη φορά, χάρις στα υποβρύχια κλάσης Suffren, το Γαλλικό Ναυτικό θα έχει δυνατότητα προσβολής με τους κατευθυνόμενους πυραύλους μακρού πλήγματος της MBDA (MdCN). Η τελευταία γενιά πυρηνικών υποβρυχίων επιτρέπει επίσης τη διακριτική ανάπτυξη υποβρύχιων ειδικών δυνάμεων, και κυρίως χάρις στην «καταπακτή δυτών» καθώς και στο στεγανό κατάστρωμα που επιτρέπει την ανάπτυξη υποβρύχιων οχημάτων.
Πιο διακριτικό, με υψηλή ικανότητα ελιγμών και κίνησης, το “Suffren” διαθέτει συστήματα τελευταίας γενιάς, συμπεριλαμβανομένου ενός κεντροποιημένου και πιο αυτοματοποιημένου χειρισμού.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016