Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Γάλλο ομόλογο του Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με μήνυμα του Μακρόν στο twitter συμφώνησαν να επιβάλλουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για τον Μακρόν δεν έχουμε αμφιβολίες, θίγονται τα γαλλικά συμφέροντα.Στη δήλωση του βέβαια αναφέρεται σε Λίβανο και Λιβύη μόνο.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι θα εναντιωθεί στον Ερντογάν. Ως γνωστόν η σχέση τους είναι ακλόνητη. Συνεπώς ας κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Στο μήνυμα του ο Μακρόν γράφει:

«Μίλησα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τον Λίβανο. Οι απόψεις μας συγκλίνουν. Το ενδιαφέρον μας για την ειρήνη και την ασφάλεια είναι κοινό εκεί. Θα το επιβάλλουμε»

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016