Ένας Τούρκος στρατιώτης  τραυματίστηκε θανάσιμα  στην προσπάθεια του παρεμποδίσει  παράτυπους μετανάστες στην υποδιοίκηση   Γιαγλάνταγι της  επαρχίας  του Χάταϊ, στη μεθόριο της Συρίας.

Όπως μεταδόθηκε από τουρκικά ΜΜΕ, οι στρατιώτες του της 3ης Διοίκησης του Συνοριακού Τάγματος στην περιοχή του φυλακίου Πολλούγκιαζί εντόπισαν την ομάδα των παράτυπων μεταναστών.Οι Τούρκοι στρατιώτες παρενέβησαν στους παράτυπους μετανάστες,  όπου ο στρατιώτης δέχθηκε  πυροβολισμό , άγνωστο μέχρι στιγμής από που, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.Ο τραυματισμένος στρατιώτης παρ όλες τις προσπάθειες των γιατρών ξεψύχησε.

Η υπόθεση αυτή δείχνει ότι οι Τούρκοι χρησιμοποιουν για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών ενόπλους στρατιώτες  Συνοριακών Ταγμάτων – μάλιστα σε σχετικό δημοσιευμα με την  εν λόγω είδηση, η φωτο που το συνοδεύει εικονίζει στρατιώτη  με κράνος και τυφέκιο σε θέση σκόπευσης (δες φωτό) … Την ίδια ώρα στα σύνορα προς την Ελλάδα κανουν τα στραβά μάτια ή και διευκολύνουν, έναντι οδηγιών ανωτέρων, το πέρασμα μεταναστών και προσφύγων προς την ελληνική πλευρά. Δηλαδή ασκούν πολιτική πιέσεων προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, παρόλο που εισπράττουν δις ευρώ από την ΕΕ..

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016