Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τουρκικό σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα με το όνομα οθωμανού ναυάρχου που είχε καταλάβει Λέσβο,Σάμο,Χίο και Ρόδο!

Τουρκικό σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα με το όνομα οθωμανού ναυάρχου που είχε καταλάβει Λέσβο,Σάμο,Χίο και Ρόδο!

Για τουρκικό σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα ,γράφει ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Α.Μποζκούρτ, στην ιστοσελίδα του nordicmonitor.com .
Σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει το σχέδιο φέρει την ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi» (TSK [Turkish Armed Forces] Cesakabey Operation Planning Directive).
Τα έγγραφα έχουν ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία μετά από έλεγχο μιας παλαιότερης έκδοσης και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι σχέδιο ενεργό.

Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι οι Τούρκοι ονόμασαν το στρατιωτικό σχέδιο εναντίον της Ελλάδας Çaka Bey . Είναι το όνομα ενός Οθωμανού ναυάρχου , που ηγήθηκε της πρώτης τουρκικής αποστολής στο Αιγαίο. Οι δυνάμεις της Çaka Bey κατέλαβαν νησιά του Αιγαίου όπως η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος και η Ρόδος, καθώς και κάποια εδάφη στα παράλια του Αιγαίου το 1088-91 από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Κάποιοι στην Τουρκία τον αποκαλούν ιδρυτή του τουρκικού ναυτικού.
Ο ιστότοπος της τουρκικής ναυτικής διοίκησης (Türk Deniz Kuvvetleri) παραθέτει το 1081 ως την ημερομηνία κατά την οποία το πρώτο σύγχρονο τουρκικό ναυτικό ιδρύθηκε υπό την διοίκηση του Çaka Bey. Αναφέρει ότι ο Çaka Bey δημιούργησε ένα ναυπηγείο στη Σμύρνη, έχτισε μια αρμάδα 50 σκαφών για να βγει στα νερά του Αιγαίου και νίκησε το βυζαντινό ναυτικό. Το Ναυτικό Μουσείο Διοίκησης έχει ένα άγαλμα που απεικονίζει τον Çaka Bey ως τον πρώτο Τούρκο ναύαρχο στο μουσείο του στην Κωνσταντινούπολη.

Τα έγγραφα δεν αναφέρουν λεπτομέρειες του σχεδίου . Οι λεπτομέρειες της εισβολής έχουν επισημανθεί ως «απόρρητες» και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να κοινοποιηθούν μέσω του συστήματος intranet που λειτουργεί στους διακομιστές ανταλλαγής email του τουρκικού στρατού. Σύμφωνα με μια οδηγία για την ασφάλεια πληροφοριών , τέτοια ευαίσθητα σχέδια μπορούν να μεταδοθούν μόνο μέσω ειδικών συστημάτων επικοινωνίας που ονομάζονται Σύστημα διανομής εγγράφων μηνυμάτων (Mesaj Evrak Dağıtım Sistemi ή MEDAS), ή Σύστημα αυτόματης προώθησης μηνυμάτων (Otomatik Mesaj Aktarma Sistemi ή OMASIS).
Το έγγραφο Power Point φαίνεται να έχει προετοιμαστεί για παρουσίαση στα κεντρικά γραφεία ως σχέδιο έκτακτης ανάγκης σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία. Ο τουρκικός στρατός αξιολογούσε τις ικανότητές του και τις δεσμεύσεις στρατευμάτων σε σχέση με τις γειτονικές του χώρες.

Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν όσα ανέφερε πριν λίγο καιρό το Nordic Monitor σχετικά με την Αρμενία. Μια επιχείρηση με την ονομασία «Altay», προέβλεπε στρατιωτική δράση κατά της Αρμενίας .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης