Στη φωτογραφία το τουρκικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου Candarli . Για πολλές ώρες σήμερα το πρωί έπλεε ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, έχοντας φυσικά όλα τα συστήματα εντοπισμού του κλειστά.
Ο πλους ενός τέτοιου πλοίου ,τέτοιες ώρες προφανώς και δεν είναι τυχαίος. Το Oruc Reis πλέει στην ίδια περιοχή συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου και όλοι οι ειδικοί εκτιμούν ότι αύριο θα φθάσει σε απόσταση μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο. Οι υπολογισμοί τους κάνουν λόγο για πλου περίπου 10 ναυτικά μίλια από τις ακτές του.
Στην περιοχή βρίσκονται φυσικά πλοία του ελληνικού Στόλου. Το ερώτημα είναι τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση.Η δήλωση Γεραπετρίτη περί κόκκινης γραμμής στα 6 ναυτικά μίλια δεν έχει αποσυρθεί.
Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016