Το “βιολί” της η Άγκυρα. Συνεχίζει με συγκεκριμένες ενέργειες να συμπεριφέρεται ως “αφεντικό” στην περιοχή, εκμεταλλευόμενη την απόλυτη σιωπή και ανοχή Ευρωπαίων, Αμερικανών και Ρώσων.

Σε μία έντονη ημέρα στα ελληνοτουρκικά που φάνηκε να ολοκληρώνεται με το διάβημα του του ελληνικού ΥΠΕΞ, έρχεται και μία από τις πολλές “αντι-Navtex” που το τελευταίο διάστημα εκδίδει η Τουρκία, για να μας πληροφορήσει ότι δεν μπορούμε-κατά την Άγκυρα βεβαίως- να κάνουμε άσκηση στη Σαμοθράκη, επειδή παραβιάζουμε το καθεστώς αποστρατικοποίησης.

Η Navtex:

TURNHOS N/W : 0813/20

AEGEAN SEA

1.NAVTEX MESSAGE NUMBER HA62-311/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF SEMOTHRACE ISLAND IN ACCORDANCE WITH THE LAUSANNE PEACE THREATY.

2.CANCEL THIS MESSAGE 051200Z JUN 20

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτό είναι “παρωνυχίδα” σ΄ όσα έχουμε ακούσει και διαβάσει από χθες από την πλευρά της γειτονικής χώρας. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έτσι, γιατί με τη λογική του εθισμού μας “παίζει” όλα αυτά τα χρόνια η Τουρκία. Και δυστυχώς μας έκανε να “συνηθίσουμε” πολλά.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016