Τουρκική προπαγάνδα: “Ο στρατηγικός δεκανέας και τα τουρκικά σήριαλ”- Ο Π.Θεοδωρακίδης εξηγεί

Ο μηχανισμός της τουρκικής προπαγάνδας δούλεψε σε πολύ υψηλές στροφές κατά τη διάρκεια της άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”. Και για το εσωτερικό της Τουρκίας, όπου ο τουρκικός στόλος σύμφωνα με όσα μετέδιδαν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, έφθασαν μέχρι…το Ιόνιο.

Η επίδειξη ισχύος μέσω των τηλεοπτικών δικτύων, των εφημερίδων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν πρωτοφανής. Εν μέρει τα πρώτα 24ωρα η επιχείρηση της Τουρκίας “έπιασε” και στην Ελλάδα.

Ένας Αξιωματικός που έχει “σπουδάσει” τις μεθόδους προπαγάνδας και τις ψυχολογικές επιχειρήσεις στο…κολέγιο του ΝΑΤΟ, μιλά στο Militaire.gr για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία κάνει αυτού του είδους τις επιχειρήσεις. Ποια μέσα και μεθόδους χρησιμοποιεί και ποια πρέπει να είναι τα αντίμετρα για να εξουδετερώνονται τέτοιου είδους επιθέσεις στην ελληνική κοινή γνώμη. Ο Ταξίαρχος ε.α Παναγιώτης Θεοδωρακίδης μιλά στο Militaire.gr για το δόγμα του “στρατηγικού δεκανέα” και την επιβολή του φόβου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016