Τουρκική επίθεση στη Συρία: Το ανακοινωθέν Ερντογάν για τον Αττίλα κατά των Κούρδων

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωση την έναρξη της επιχείρησης σφαγής των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

“Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον Εθνικό Στρατό της Συρίας, μόλις δρομολόγησαν την #OperationPeaceSpring εναντίον των τρομοκρατών PKK / YPG και Daesh στη βόρεια Συρία”, έγραψε ο Ερντογάν στο Twitter.

“Αποστολή μας είναι να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός τρομοκρατικού διαδρόμου στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε ειρήνη στην περιοχή”, πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η επιχείρηση θα εξουδετερώσει τις “τρομοκρατικές” απειλές κατά της Τουρκίας και θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης που θα διευκολύνει την επιστροφή  προσφύγων στα σπίτια τους.

“Θα διατηρήσουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα απελευθερώσουμε τις τοπικές κοινότητες από τρομοκράτες”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει σύνορα 911 χιλιομέτρων (566 μίλια) με τη Συρία.

Η Τουρκία λέει ότι θέλει να επανεγκαταστήσει 2 εκατομμύρια Σύριους σε μια ασφαλή ζώνη μήκους 30 χλμ. που θα εκτείνεται από τον ποταμό Ευφράτη στα ιρακινά σύνορα, συμπεριλαμβανομένου του Manbij. Ωστόσο, η πραγματική αιτία είναι η εξόντωση των Κούρδων.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016