Η Τουρκία παίζει όχι μόνο με τη φωτιά στο Αιγαίο, αλλά και με την ασφάλεια των πτήσεων. Αυτό δεν αφορά μόνο τις αναχαιτίσεις οι οποίες όπως έχει γράψει το Militaire.gr γίνονται όλο και πιο σκληρές και επικίνδυνες, λόγω του τρόπου με τον οποίο πετούν οι Τούρκοι. Έχουν καταγραφεί περιστατικά κατά τα οποία αεροσκάφη πολιτικών αερογραμμών έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν πορεία λόγω της παραβατικής τουρκικής δραστηριότητας.

Σε δύο περιπτώσεις ενεργοποιήθηκε μάλιστα το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων. Και οι δύο περιπτώσεις κοντά σε τουριστικά νησιά των Δωδεκανήσων. Έχει αναφερθεί επίσης ότι οι πτήσεις των Τούρκων επηρεάζουν όλο και συχνότερα τερματικές περιοχές αεροδρομίων , επίσης στα Δωδεκάνησα. Προφανώς αυτές οι επιθετικές κινήσεις των Τούρκων έχουν στόχο να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας εν μέσω τουριστικής περιόδου. Αν και η λογική λέει ότι και η Τουρκία θα ΄πρεπε να ενδιαφέρεται για την καλή πορεία του δικού της τουρισμού, φαίνεται ότι αυτή τη περίοδο στη γειτονική χώρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Το ερώτημα είναι αν οι φίλοι και σύμμαχοι της Ελλάδας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, έχουν ενημερωθεί για τις τουρκικές ακρότητες στο Αιγαίο. Οι πληροφορίες λένε πως ναι. Το δεύτερο ερώτημα είναι να κάνουν κάτι ουσιαστικό για να να συνετίσουν την Τουρκία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016