Ο Antenna TV, είναι το πρώτο ελληνικό κανάλι που επιτέλους βάζει τέλος στα τουρκικά σήριαλ προπαγάνδας που χρηματοδοτεί το καθεστώς Ερντογάν. Στην παρουσίαση του προγράμματος του Antenna για την επόμενη σεζόν, ανακοινώθηκε ότι ο προγραμματισμός για την αγορά μιας τουρκικής σειράς άλλαξε αμέσως μετά από την ανακοίνωση του Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σς τζαμί.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλα τα ελληνικά κανάλια να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Πολλά χρόνια τώρα τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια προβάλλουν όλη μέρα, κάθε μέρα ανόητα από κάθε άποψη τουρκικά σήριαλ τα οποία προωθούν την εικόνα μιας Τουρκίας που δεν υπάρχει ή υπάρχει για ελάχιστους. Επιπλέον είναι γνωστό ότι τα τουρκικά σήριαλ αποτελούν μέρος της προπαγάνδας Ερντογάν. Οι Τούρκοι πουλάνε πάμφθηνα τα σήριαλ στο εξωτερικό μ΄ ένα μόνο όρο: απαγορεύουν τη μεταγλώττιση. Στόχος να περάσει η τουρκική γλώσσα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια στη Δύση.

Στην Ελλάδα τα τηλεοπτικά κανάλια με τη δικαιολογία του “φθηνού προϊόντος” έπαιζαν με…το κιλό τα τουρκικά σήριαλ. Ακόμη και την περίοδο που οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Ήταν παράδοξο τηλεοπτικά κανάλια να αφιερώνουν στις ειδησεογραφικές τους ζώνες ώρες για τα ελληνοτουρκικά και την τουρκική προκλητικότητα και μετά να παίζουν τουρκικά σήριαλ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016