Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι “κλαψουρίζουν” για το “κλείδωμα” πολεμικών τους πλοίων από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, “πουλάνε” ανατολίτικο “τσαμπουκά” με την ανακοίνωση 5 νέων γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Ακόμη κι αν πράγματι ελληνικά μαχητικά “λόκαραν” τουρκικές φρεγάτες που είναι το περίεργο; Τι ανησυχεί την “πανίσχυρη και ανίκητη” τουρκική στρατιωτική μηχανή; Το τουρκικό κουτοπόνηρο “κλαψούρισμα” θα είναι χρήσιμο να ΄χει την ανάλογη “ανάγνωση” από την Αθήνα, η οποία δεν φαίνεται να ΄χει διδαχθεί από άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν ότι οι τουρκικές ηγεσίες δεν αντέχουν και δεν μπορούν να διαχειριστούν στο εσωτερικό της χώρας τους, ακόμη και μικρές ήττες. Γι΄αυτό και οι Τούρκοι δεν τολμούν να περάσουν εύκολα κόκκινες γραμμές. Το κάνουν μόνο όταν έχουν εξασφαλίσει επιτυχία σε ποσοστό…1000%. Αυτό ας μη μας διαφεύγει.

Από τη μία κλαψούρισμα και από την άλλη επίδειξη ισχύος. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε ότι η χώρα του έχει προγραμματίσει 5 νέες γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία δεν θα κάνει καμία υπαναχώρηση στα δικαιώματα που διατηρεί στην Κύπρο, στο Αιγαίο ή στην ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε την ενεργή στρατηγική για την έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς αναμένουμε πέντε νέες γεωτρήσεις από τα εθνικά πλοία.

Στην Τουρκία διακινούνται ήδη πληροφορίες για αγορά ακόμη ενός γεωτρύπανου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016