Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας συναντήθηκαν πριν από λίγο   στο περιθώριο του φόρουμ GLOBSEC στην Μπρατισλάβα. Όπως γράφουν “πρόκειται για μία συνάντηση υψηλού επιπέδου που πραγματοποιείται πριν από την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.

«Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έπειτα από μία περίοδο έντασης», σχολιάζουν. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν διμερή και περιφερειακά θέματα.

Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε μόλις έγινε γνωστή από την τουρκική πλευρά.

Η ελληνική πλευρά διατείνεται ότι ήταν μια ολιγόλεπτη συνάντηση στην οποία ο κ.Δένδιας εξέφρασε την ενόχληση της Ελλάδας για όσα κάνει η Τουρκία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Παρά την ενόχληση όμως οι πληροφορίες λένε ότι συμφωνήθηκε ημερομηνία για έναρξη συνομιλιών!

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016