Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με Κούρδους μαχητές στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.
Τρεις μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) «εξουδετερώθηκαν» κατά τη σύγκρουση, ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση το γραφείο του κυβερνήτη της Σιρνάκ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι στρατιώτες πραγματοποιούσαν επιχείρηση ασφάλειας για την κρατική ενεργειακή εταιρία Τουρκικά Πετρέλαια (TPAO), κοντά την πόλη Σιλόπη της Σιρνάκ, όταν ξέσπασε η σύγκρουση χθες Τετάρτη.
Οι μαχητές είχαν εντοπιστεί από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στην περιοχή, ανέφερε.
To PKK, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε ανταρτοπόλεμο εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016