Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Η ιστοσελίδα Sol portal καταγγέλλει την  εκμετάλλευση ανήλικων εργατών από μερίδα επιχειρηματιών.  Για παράδειγμα κατάστημα που πωλεί παγωτά στο Γκαζίαντεπ ζητά να προσλάβει παιδιά 14-16 που δεν θα συνεχίσουν σπουδές μετά την  ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης τους. Το ωράριο εργασίας είναι 91 ώρες την εβδομάδα τους θερινούς μήνες  και 72 τους χειμερινούς.
Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η εργατική νομοθεσία προβλέπει , κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, την εργασία των ανηλίκων αυτής της κατηγορίας για 35 ώρες την εβδομάδα. Αυτά όμως παραμένουν μόνο στα γραπτά, γιατί στην καθημερινότητα παρατηρείτε εξαντλητική δουλειά , κάτω από αντίξοες συνθήκες . Τα παιδιά δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν και οι γονείς κωφεύουν , γιατί έχουν ανάγκη το πενιχρό μεροκάματο. Το ερώτημα είναι τι κάνει το κράτος, για να προστατεύσει τους ανήλικους.   Δυστυχώς παρόμοιες συνθήκες εκμετάλλευσης παιδιών  συναντάμε σε όλες τις υπανάπτυκτες , τριτοκοσμικές χώρες.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016