Τουρκία: 30.000 γυναίκες δεν πήγαν να ψηφίσουν γιατί φοβόντουσαν! Ποιος ήταν ο κίνδυνος

Απίστευτο αλλά αληθινό! Στην Τουρκία 30.000 γυναίκες δεν πήγαν να ψηφίσουν για να μην βρεθούν αντιμέτωπες με συζύγους και άλλους συγγενείς τους οι οποίοι τις κακομεταχειρίζονταν. Γλίτωσαν καταφεύγοντας σε στέγες για κακοποιημένες γυναίκες. Για να ψηφίσουν όμως θα ΄πρεπε να επιστρέψουν εκεί που τους περίμεναν εκείνοι που απειλούν ακόμη και τη ζωή τους!

“Είναι πιθανό κάτι σοβαρό να συμβεί αν συνατηθούν με  κάποιον που γνωρίζουν, τους συζύγους τους ή τους συγγενείς τους “, δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου για τα δικαιώματα των γυναικών στο δικηγορικό σωματείο της Κωνσταντινούπολης, Σουκράν ΄Ερογλου.
“Το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι είναι συνταγματικό δικαίωμα. Έτσι είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους”, πρόσθεσε.
Για χρόνια, οι οργανώσεις δικαιωμάτων των γυναικών στην Τουρκία προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν για το θέμα  της αύξησης της βίας κατά των γυναικών κατά την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από το 2003 έως το 2010, η Τουρκία είχε αύξηση 1,400% στη βία κατά των γυναικών.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016