Για το YouTube τα βίντεο που αναφέρονται στη Γενοκτονία των Ποντίων, ΔΕΝ είναι “κατάλληλα για τους διαφημιζόμενους” και γι΄ αυτό απενεργοποιεί τις διαφημίσεις!!!

Αυτό είναι το μήνυμα που υπάρχει δίπλα στο βίντεο του Militaire.gr, με αποσπάσματα συνεντεύξεων δύο επιστημόνων ιστορικών οι οποίοι μιλούν στο ντοκιμαντέρ “Θανάσιμος Εθνικισμός” που παρουσιάσαμε πρόσφατα!

Μάλιστα ο “έλεγχος” έγινε δυο φορές. Μία “μηχανικά” κατά την οποία το βίντεο κρίθηκε ακατάλληλο! Συμβαίνει συχνά με τους “αλγόριθμους” του YouTube, αλλά σχεδόν πάντα η απάντηση που λαμβάναμε στο αίτημα μας για επανέλεγχο αυτών των περιπτώσεων, ήταν θετική. Τα βίντεο ελέγχονταν από άνθρωπο κι όχι από “αλγόριθμο” και πάντα έπαιρναν έγκριση για τη δημιουργία εσόδων που για το Militaire.gr είναι απαραίτητα.

 

Ήταν πολύ δυσάρεστη έκπληξη η διπλή απόρριψη του συγκεκριμένου βίντεο από το YouTube. Όχι φυσικά για τα …έσοδα, αλλά για την “ακαταλληλότητα” του περιεχομένου του βίντεο! Είναι ιστορία ανθρώπων, οικογενειών που σφαγιάστηκαν.

Δεν κατανοούμε την κρίση του YouTube και δεν είναι η πρώτη φορά. Ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Τουρκία.

Το “ακατάλληλο” κατά το YouTube βίντεο:

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016