Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει “άδικη την απόφαση των ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων” για το θέμα των S-400. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “οι λόγοι για τους οποίους η Τουρκία προχώρησε στην αγορά των S-400, είναι γνωστοί” και επικαλούνται μάλιστα και δηλώσεις του προέδρου Τραμπ , με τις οποίες είχε χαρακτηρίσει δίκαιες τις τουρκικές θέσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για τις προσπάθειες που έκανε η Τουρκία προκειμένου να λυθεί μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας και καλεί τις ΗΠΑ να αναγνωρίσει το λάθος της και να αποσύρει την απόφαση των κυρώσεων. Ταυτόχρονα βέβαια απειλεί ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτής της απόφασης.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016