Η Τουρκία έκανε αισθητή την παρουσία της στο Farnborough Airshow, ανακοινώνοντας ότι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος  Hurjet που κατασκευάζει θα είναι έτοιμο το 2022.

Την ανακοίνωση έκανε ο ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΑΙ Temel Kotil. Η ΤΑΙ παρουσίασε στο Farnborough Airshow τουρκικής κατασκευής αεροσκάφη, ελικόπτερα και UAV’s. Μεταξύ αυτών και το δικινητήριο ελικόπτερο T-625, το οποίο θα πετάξει για πρώτη φορά το φθινόπωρο, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ΑΝΚΑ και το επιθετικό ελικόπτερο T 129 Atak . Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το Hurjet, το οποίο θα αντικαταστήσει τα εκαπιδευτικά αεροσκάφη Τ-38.

Η ΤΑΙ πρέπει να επιλέξει έναν κινητήρα με πιθανότερη επιλογή αυτός να είναι ο F404 της GE. Το αεροσκάφος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος, αφού έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει όπλα.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016