Διαξιφισμοί 

Από τον Κωνσταντίνο Φράγκο

Η Θητεία

 • Πληροφορούμαι ότι την Πολιτικό Στρατιωτική Ηγεσία απασχολεί σφόδρα η διάρκεια της θητείας των κληρωτών, ιδιαίτερα αυτή του Σ.Ξ που είναι μικρότερη του ΠΝ και ΠΑ.
 • Η όξυνση της Ελληνοτουρκικής Κρίσης, που δεν προβλέπεται να κοπάσει, έφερε πάλι στην επιφάνεια το πρόβλημα το οποίο παρέβλεπαν να το δουν οι προηγούμενοι λόγω πολιτικού κόστους και αντίδρασης των Νεολαιών των κομμάτων. Το συμφέρον του Κόμματος εν Ελλάδι προηγείται αυτού του Δημοσίου η Εθνικού συμφέροντος.
 • Από τότε που ο άφρων και ολέθριος κ. Ε. Μεϊμεράκης, ως ΥΕΘΑ, πέραν της καταστροφικής πολιτική του στους εξοπλισμούς, μείωσε (2009) τη θητεία, χωρίς να ρωτήσει τους Ηγέτες του Στρατεύματος, για να εισπράξει ψηφαλάκια, οι μονάδες τους Στρατού στενάζουν. Δεν αναφέρομαι στις προνομιούχες “συνοριακές” Μονάδες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και των Ιωαννίνων (μαντεύσατε γιατί) όπου η στελέχωση ξεπερνά το 130-150% αλλά στις μάχιμες μονάδες των πρόσω όπου το ποσοστό δυσκολεύεται να ξεπεράσει το 50-60%.
 • Ο κ. ΕΜ, βέβαια, απολαμβάνει τη χλίδα της Ευρωβουλής και δεν παραλείπει να προβαίνει σε συγκινητικές υπέρ της πατρίδας δηλώσεις οσάκις βρίσκει ευκαιρία.
 • Δυστυχώς, μας έτυχε γείτονας Λαός που μας πριονίζει αδιάκοπα από τότε που αποσπασθήκαμε από το Σουλτανάτο και γίναμε Κράτος. Εξάλειψε, έπνιξε τον Ελληνισμό αιώνων της Μ. Ασίας, ξερίζωσε τον Πόντο, Ανατ. Θράκη, Ιβρο, Τένεδο και Β. Κύπρο. Τώρα θέλει να μας καταπιεί όλους.
 • Ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος μας ενθαρρύνει με σωστές πρωτοβουλίες του, ας συγκαλέσει Συμβούλιο Αρχηγών Κομμάτων που μαζί με τα άλλα καυτά θέματα άμυνας, να συζητήσει και το θέμα θητείας. Με τα κομματικά κριτήρια μακριά.
 • Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Καμμία αναβλητικότης.

Ο κ. Ταγίπ Ερντογάν – Μία άποψη

Απιστον ταις πολιτείαις η τυραννίς ή και γαρ ομορον χώραν έχωσιν

Δημοσθένης-Ολυνθιακοί

 • Μπορεί να έχω 9 η 10 λόγους ν’ απεχθάνομαι τον Πρόεδρο κ. Ερντογάν για το καθεστώς που έχει επιβάλλει στην Τουρκία και τις πολιτικές του έναντι της Χώρας μας αλλά και άλλων γειτόνων του, τον αυταρχισμό και την επιθετικότητα του.
 • Έχω όμως ένα πολύ ισχυρό λόγο να τον θαυμάζω σε ένα τομέα. Όταν ανέλαβε την Εξουσία (2003) βρήκε μια πολεμική βιομηχανία σε κακή κατάσταση και την ανέδειξε. Σήμερα μεγαλουργεί, παράγει προϊόντα υψηλού επιπέδου, έχει φιλόδοξους και πραγματοποιήσιμους προγραμματισμούς, εξάγει!
 • Την “συνταγή” την οποία εφάρμοσε ο ευφυής, όντως, και πατριώτης για την Χώρα του, Ερντογάν, είναι αλάνθαστη.
 • Έδωσε εντολή να στελεχωθούν οι κορυφαίες θέσεις διοίκησης της Αμυντ. Βιομηχανίας από Τεχνοκράτες, κατόπιν διαγωνισμού υποβολής φακέλων. Ταυτόχρονα απομάκρυνε όλα τα κομματικά σκύβαλα και εξυγίανε, γενικά, το σύστημα. Εφάρμοσε αξιοκρατία. Ακόμη και ο Γεν. Δντης Εξοπλισμών επελέγη μ΄αυτό το σύστημα. Την στιγμή που εμείς διορίζαμε στην αντίστοιχη θέση Σμπώκους, Κάντες, Κολύρηδες, Βασιλάκους κλπ απέναντι δούλευαν άνθρωποι με τεράστια πείρα στον τομέα αυτό. Το ότι εδώ βρέθηκαν ένας-δύο (όπως πχ ο Ναύαρχος Κυριακίδης) που χειρίσθηκαν επιτυχώς τα θέματα δεν μετριάζει την εικόνα της αρπαχτής και του κουλουβάχατου που κυριαρχούσε. Το ίδιο, επαναλαμβάνω, επεβλήθη και στις ελεγχόμενες από το Κράτος Βιομηχανίες την ώρα που εδώ “πονηρούληδες” Υπουργοί διόριζαν ως κεφαλή της δύστυχης ΕΑΒ ένα φροντιστηριάρχη της Λεωφ. Μεσογείου ή ένα τμηματάρχη της Λαχαναγοράς ή ένα Μαιευτήρα ο αντίστοιχος, στην Τουρκία, ήταν ειδικός τεχνοκράτης Α/Φ με προϋπηρεσία 10ετιών σε ξένες κατασκευαστικές εταιρείες.
 • Επέβαλε υποχρεωτική εγχώρια συμμετοχή (τουλάχιστον 30%) σε προτάσεις αγοράς εξοπλισμού. Αργότερα έγινε 50% ακατέβατα. Προσφορά με 48% απερρίπτετο. Την ίδια ώρα, εμείς εδώ, αγοράζαμε τα θρυλικά ΝΗ-90 με συμμετοχή το ξετσίπωτο ποσοστό 1.72%. Επαναλαμβάνω 1,72%. Ακόμη δύο Ε/Π SUPER PUMA με μηδέν τις εκατό. Και διερωτόμαι αν αυτό που γινόταν δεν ήταν έργο απάτριδων, ακόρεστων, δωσικόλων. Τ΄αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα. Συνεχίζονται οι διορισμοί Διοικήσεων παρμένων από την κομματική λίστα “δικά μας παιδιά” άσχετων με το αντικείμενο. Και όταν λέω σήμερα, εννοώ σημερα.
 • Επέβαλε γενικό φόρο για την ενίσχυση της πολεμικής βιομηχανίας, τη χρηματοδότησε.
 • Αυτά φθάνουν και θα επανέλθω.

Σημ. Ανέφερα πιο πάνω τα ΝΗ-90. Ήταν μια σκανδαλώδης προμήθεια των Σημιτογιάννων. Βρωμάει από παντού. 750εκ ευρώ (680 το κόστος + 70 εκ “καπέλο” SWAPS) για 20 ελικόπτερα. Από το 2003 έχουν παραληφθεί 14, λειτουργούν μόνο τα 2. Στην θλιβερή αυτή υπόθεση ουδείς άπλωσε χέρι ελέγχου. Κανεις… Γιατί; Το “συνδικάτο” ξέρει. Ακόμη όταν τη παρέλαβε ο Καμμένος  την θαλασσοποίησε περισσότερο. Επίσης η διαχείρηση των ΑΩ αυτής της αγοράς έγινε “κεκλεισμένων των θυρών”, ενώ βρωμάει από παντού, επί εποχής ΠΑΣΟΚ και Αντωνομπένηδων. Ουδείς ενοχλήθηκε. Ούτε το ΚΚΕ! Τολμάει, έστω σήμερα, κάποιος να διατάξει έλεγχο;

Ο Γολγοθάς της ΕΑΒ

 • Και της πολεμικής μας Αεροπορίας.
 • Το θέμα είναι άκρως επίκαιρο και καυτό.
 • Πολύ θετικά και ενδιαφέροντα τα σχετικά κείμενα στο militaire των κ. Δημ. Πετρίδη (Υππχου εα) και Γεωρ. Τσιτσιλιάνου (Σμχου εα).
 • Πριν συνεχίσω θέλω να τονίσω ότι η κριτική μου δεν στρέφεται κατά της παρούσας Διοίκησης της Εταιρείας. Κάνει ότι μπορεί. Αλλά τα προβλήματα είναι, ήδη, ασυμμάζευτα και συσσωρευμένα από χρόνια όταν οι Κυβερνώντες (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) θεώρησαν ότι είναι προτιμότερο από μία άρτια και δυναμική αεροπορική βιομηχανία ένα πρυτανείο όπου οι Διοικήσεις θα βολεύουν λεγεωνάριους της νομενκλατούρας του Κόμματος, θα μπορούν να διορίζουν ανεξέλεγκτα και ταυτόχρονα θα επιτρέπουν σε ένα σκληρό συνδικαλισμό να δρα ανεξελέγκτως. Επίσης, ουδέποτε έκαναν τον κόπο να ελέγξουν τα τιμολόγια της εταιρείας που κοστολογούσε τις επισκευές των ιπτάμενων μέσων των ΕΔ, κατά το δοκούν!
 • Όταν γίνονταν συστάσεις για επιλογή ειδικών τεχνοκρατών στη Διοίκηση, με διαγωνισμό, η εξουσία απέστρεφε το πρόσωπο της. Έπρεπε ν΄απαντήσει στο ερώτημα: Μα τι θα γίνουν τα δικά μας παιδιά; πως θα τα βολέψουμε; Έτσι είδαμε να περνάνε από τους υψηλούς θώκους της εταιρείας φροντιστηριάρχες, ειδικούς της Λαχαναγοράς, γιατρούς, καλλιτέχνες, φαρμακοποιούς κλπ. Η απαξίωση, η καταστροφή ήταν αναμενόμενη.
 • Παράλληλα μειώθηκε σοβαρά η χρηματοδότηση. Οι Κυβερνήσεις δεν ήθελαν μια ισχυρή αεροπορική βιομηχανία αλλά ένα παραμάγαζο επισκευών.
 • Οι ασυνείδητοι κυβερνώντες έβλεπαν, απαθείς, τις αμυντικές βιομηχανίες, μεταξύ των οποίων η ΕΑΒ, να μετατρέπονται σε πίθο των Δαναϊδων, την ΠΑ να έχει προβλήματα υποστήριξης, ενώ πλήρωνε  από τον ΠΥ της ένα σωρό λεφτά και αγρόν ηγόραζαν.
 • Η ΕΑΒ είναι αντίγραφο της Χώρας δηλ μίας αποκαμωμένης, παρηκμασμένης, ληστευόμενης και ταπεινωμένης Ελλάδος που έχει πουληθεί στους δανειστές και έχει στείλει 500.00 επίλεκτα παιδιά της στην εξορία.
 • Επειδή τα παραπάνω αποτελούν φιλολογία και ίσως παραφιλολογία θα γίνω συγκεκριμένος υποβάλλοντας μερικά ερωτήματα στα οποία, ασφαλώς, δεν θα πάρω απαντήσεις.

– Πόσα, συγκεκριμένα, C-130 είναι προς επισκευή στην ΕΑΒ; Σε τι ποσοστό του όλου δυναμικού; Ποιό είναι το μέλλον τους;

– Πόσα πυροσβεστικά, παλαιά και νεώτερα, είναι ομοίως προς επισκευή; Θα εξέλθουν εντός διμήνου, όπως απαιτείται ή τα Χριστούγεννα; Το καλοκαίρι εισέβαλε ήδη.

– Πόσα ελικόπτερα, F-4, C 27J κα εντός και εκτός υποστέγων αναμένουν;

– Αληθεύει ότι η ΠΑ όταν εισάγει ένα ιπτάμενο μέσο προς επιθεώρηση ή επισκευή οφείλει να καταβάλει το 80% του προϋπολογισθέντος κόστους; Αυτό σημαίνει ότι ΟΛΑ τα ευρισκόμενα εντός της ΕΑΒ ιπτάμενα μέσα της ΠΑ είναι πληρωμένα;

– Είναι αληθές, απίστευτο μου φαίνεται, ότι το C-130- κουφάρι υπ’αρ 2096 που βρίσκεται στην Ελευσίνα θεωρείται ως εισερχόμενο στην ΕΑΒ και έχουν καταβληθεί, ήδη, προκαταβολή 6εκ ευρώ; Που πήγαν τα χρήματα που έχει καταβάλει μέχρι τώρα η ΠΑ;

 • Δεν θα προχωρήσω περισσότερο. Τα νούμερα που ζητάω τα ξέρω. Αν γράφω ανακρίβειες τότε θα ζητήσω γονατιστός συγνώμη.
 • Η ΕΑΒ δεν σώζεται ούτε με συγχαρητήρια Πρεσβευτών ούτε με φιλοφρονήσεις συνεργαζόμενης εταιρείας. Θα πρέπει κάποιος, επιτέλους, που έχει ακόμη ίχνη πατριωτισμού και πόνου για την Αμυνα της Χώρας ν΄αρχίσει το έργο εξυγείανσης. ΤΩΡΑ. Αύριο θα είναι πολύ αργά.

ΥΓ 1. Σύμφωνα με την Φ 093/3735/15 – Μαρτ ’15/ΓΔΑΕΕ ( κατακυρωτική εκσυγχρονισμού Ρ-3Β, παρ. α) η χρονική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στα 7,5 έτη…. Ο εκσυγχρονισμός πρέπει να περατωθεί μέχρι 15 Μαΐου 2022. Ήδη έχουν παρέλθει πέντε και ίπταται το ένα, μη επιχειρησιακά άρτιο. Μακάρι να φθάσουν στα δύο προσεχή χρόνια στο πέρας. Πόσα χρήματα έχουν ήδη καταβληθεί δεν γνωρίζω.

2. Όλα τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας το 2018 μεταβλήθηκαν προς το δυσμενέστερο (πχ κέρδη προ φόρων 2017 -13,88 εκ ευρώ, -39,57 το 2018. Συσσωρευμένες ζημιές (2017) -1476,63, (2018) -1515,44. Καίτοι η  εταιρεία επιχορηγήθηκε με 600 εκ. Ευρώ στην διετία 2017-18 εμφάνισε ζημιές 40εκ ευρώ.

3. Έχω την γνώμη ότι ο κολοσσός που λέγεται LOCKHEED MARTIN που ενισχύει την ΕΑΒ, της κάνει τονωτικές ενέσεις, με αναθέσεις μικρο προγραμμάτων, γνωρίζοντας καλά, πολύ καλά τη ν θλιβερή κατάσταση της εταιρείας ( που μαζί της θα κάνει το μέγα έργο εκσυγχρονισμού των F-16) θα πρέπει να κάνει μια ρεαλιστική έκθεση στο ΥΕΘΑ προτείνοντας λύσεις αναδιοργάνωσης και σωτηρίας. Είναι αναγκαίο.

Πασχαλιάτικο…Ξεχασμένο

 • Την ημέρα του Καθολικού Πάσχα (19 Απρ) το Spiegel έριξε την είδηση ότι η Γερμανίδα Υπουργός Αμυνας κ. Annegret Karrenbaouer ενημέρωσε τον Αμερικανό ομολογό της την 16 Απριλ ότι  Γερμανία προτίθεται να προμηθευθεί από την BOEING 45 μαχητικά F/A-18E/F SUPER HORNET, τα οποία βρίσκονται σε σειρά παραγωγής.
 • Θα διερωτηθείτε: και το EUROFIGHTER; Αυτοί ξέρουν.
 • Το γεγονός ανησύχησε σφόδρα τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Ιταλίας- Ισπανίας- Γερμανίας που εργάζονται για την παραγωγή του EUROFIGHTER.

Ποια θα είναι η επόμενη ευαισθητοποίηση μας;

 • Η πρώτη ήταν για τον κορονοϊο. Ξεσηκώθηκε, και πολύ σωστά έκανε, η Κυβέρνηση με τις Υπηρεσίες της για την αντιμετώπιση του. Εύγε.
 • Αυτό που πρέπει ν’ ακολουθήσει είναι η ευαισθητοποίηση για τον επερχόμενο, απειλητικό και ύπουλο Ερντογανοϊο. Φαίνεται, είναι, ορατός και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες του δεν αντέχουν κανενός είδους χιούμορ ή ευφυολόγημα.

Απορία αφελούς

 • Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε τους ακρίτες στα ηρωικά νησάκια του Ανατολικού Αιγαίου συνοδευόμενος  από τον Α/ΓΕΕΘΑ.
 • Τα της παρενόχλησης του ελικοπτέρου τα διαβάσαμε.
 • Που ήσαν οι Α/ΓΕΣ και Διοικητής ΑΣΔΕΝ που έχουν και την ευθύνη άμυνας αυτών των νησιών;

Απύθμενο θράσος

 • Δύο βροντόσαυροι της Ελληνικής πολιτικής, υπεύθυνοι, όσον ολίγον, για την σημερινή κατάντια της Χώρας με βεβαρυμένο πολιτικό παρελθόν, μέλη του πυρήνα της πωρωμένης εξουσίας που διέλυσε τις ΕΔ, οδήγησε τη Χώρα στην πτώχευση και παρακμή, οργάνωσαν συζήτηση (07/05) στο YOYTUBE με θέμα: Η επόμενη ημέρα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η πρώην ΥΠΕΞ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη ηγεσία της ΝΔ, όταν έβλεπε το δίδυμο Καραμανλή-Μεϊμεράκη να διαλύει την Αμυνα και τις αρπαγές να λεηλατούν το Κράτος, και σωπούσε, ο δεύτερος ο πολλά βαρύς κ. Ε. Βενιζέλος μέλος του ΚΥΣΣΕΑ επί ληστειών εποχής Σημίτη, ΥΕΘΑ Γιωργάκης, μη αφήνοντας τίποτε όρθιο στην Αμυνα και ΥΠΕΞ επί Αντωνομπένηδων επιτρέποντας να γίνονται όργια στο ΥΕΘΑ και εξωτ. Πολιτική. Τι περιμένουμε απ’ αυτούς; Πως να είναι ο έλληνας σ’ αυτές τις διμερείς σχέσεις; Οπως τον έστησαν: αδύναμο, τεπεινωμέν, ξεβράκωτο αμυντικά, γονατισμένο οικονομικά, δούλο και πάλι της οικονομοπολιτικής ελίτ. Αιδώς Αργείοι, Θεσσαλονικείς, Θετταλοί, Κρητικοί. Έπρεπε και οι δύο να κρύβονται.
 • Μα, ο Ναύαρχος Αποστολάκης γιατί μετείχε; Γιατί τους δίνει λόγο;

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα

Μην επιχαίρετε για την ανυποληψία των πολιτικών. Ακολουθούν οι δημοσιογράφοι

Φρ. Μιτεράν

 • Ιγώ, ειμ’ιγώ, ευζουνάκι γοργό… Έτσι άρχιζε ένα ποιηματάκι που λέγαμε, τον καιρώ εκείνω, στο Δημοτικό ντυμένοι τσολιαδάκια, στην γιορτή της 25ης Μαρτίου.
 • Ο κ. Σ. Κασιμάτης (Φαληρεύς), βασικός σχολιαστής της Καθημερινής, δημοσιογράφος επιπέδου, εξαιρετικά μορφωμένος, διαθέτει την πλέον αιχμηρή και βιτριολική πένα στη δημοσιογραφία, με κορονοϊκό χιούμορ γράφει σχόλια (όχι άρθρα) σε ένα μεγάλο χώρο στη 2η σελίδα της εφημερίδας. Περί ανέμων, υδάτων και λοιπών…υπολειμμάτων Αν σε στοχοποιήσει, κάηκες…
 • Την 24//04/20 είχε αρπάξει, με ειρωνία και χλευαστικά ακόμη σχόλια, το τσολιά της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Χλευάστηκε το τσαρούχι, η μίνι φουστανέλα, οι κάλτσες κα. Ο καθένας με το γούστο του. Τι ήθελε να φοράει ο Τσολιάς; Δικτυωτές κάλτσες, όπως χορεύτριες του Κρεϊζι Χορς, γόβες στιλέτο ή μοκασίνια αντί τσαρουχιού και φουστανέλα μίντι με σκίσιμο δίπλα; Είπαμε …ο καθένας με το γούστο του.
 • Το κείμενο του Φαληρέως άναψε φωτιές χωρίς λόγο. Ιδού τίτλοι δημοσιευμάτων:

– Αλλάζει στολή η Προεδρική Φρουρά!

– Σάλος από άρθρο (ΣΣ σχόλιο, όχι άρθρο) της Καθημερινής.

 • Να και ένα τεράστιο κείμενο στην Κ (02/05/20) του κ. Νικολαου Γαβριλάκη, Προέδρου των Ευζώνων Πρ. Φρουράς.
 • Να και μία ανακοίνωση του ΕΛΙΣΜΕ.
 • Προς τι αυτή η ανησυχία και θόρυβος σύντροφοι, επειδή έγραψε κάτι ο κ. Κασιμάτης; Ηρεμήστε! Ένα σχόλιο είναι και αφήστε το να περάσει. Οι τσολιάδες είναι διαχρονικά σύμβολα της εθνικής ταυτότητας μας και άξια σεβασμού. Σημ. Και μία άλλη αιχμηρή πένα. Ο κ Γ. Παπαχρήστος των Νέων, γράφει κάθε τόσο ότι ο Σημιτάκος υπήρξε ο καλλίτερος μεταπολεμικός Πρωθυπουργός και ο ΒΕΝΙ μεγάλη φυσιογνωμία της πολιτικης. Ποιος τον πιστεύει;

Δημοσιογραφία περιωπής

Οι δημοσιογράφοι είναι σαν το τζουκμπόξ. Αρκεί να τους ρίξεις μερικά νομίσματα για να τραγουδήσουν.  F. MΑURIAC

 • Ο τ. Α/ΓΕΣ και νυν ΥΦΕΘΑ Στρατηγός κ. Αλκιβιάδης Στεφανής συνεχίζει να βάλλεται από Κυβερνητική εφημερίδα.
 • Προ εβδομάδος, φοβερός ρεπόρτερ, ανακάλυψε σχέση του ΥΦΕΘΑ με ανηψιό κάποιου οπλά (sic)!! Φοβερή αποκάλυψη. Αν επρόκειτο περί ανηψιάς, ίσως να ήταν ενδιαφέρον. Θα σας αποκαλύψω ότι κι΄εγώ πίνω καφέ (τον καιρό που έπινα) με ένα δεύτερο ξάδερφο του Άκη. Το λοιπόν;
 • Ο κ. Στεφανής δε είναι όσιος. Εκθέτει αρκετά τα ευάλωτα σημεία του. Ας τα βρουν να τα σχολιάσουν. Γιατί ασχολούνται με τρίχες ημικάτσαρες; Δεν έχουν ακούσει για τις φημολογούμενες φήμες παρεμβάσεων του στα των μεταθέσεων αξιωματικών; Δεν το πιστεύω (ΣΣ ούτε τό΄χω ψάξει βέβαια), αλλά αν αληθεύει θα ήταν θλιβερό και λίαν επιβλαβές.
 • Σημειώνω ότι ο όρος οπλάς, δεν υφίσταται πλέον. Υπάρχουν όμως και δεν εξαλειφθούν ποτέ οι μεσάζοντες, λαδιάρηδες και μιζαδόροι.

Το Ακροπόλ

 • Όχι το θρυλικό Θέατρο (Ιπποκράτους) αλλά το τ. πολυτελές ξενοδοχείο (Πατησίων).
 • Έχει περιέλθει στο Κράτος (ΥΠΠΟ) και η κ. Μενδώνη ανήγγειλε την αξιοποίηση του.
 • Θα μπορούσε η καλή Κυρία Υπουργός, πριν προχωρήσει, να μας δώσει μια περιληψούλα της “σκοτεινής” ιστορίας του μεγάρου. Με ονόματα Υπουργών, παρακαλώ. Φυσικά και δεν περιμένω απάντηση. Έχουν βάλει  αρκετοί το δάκτυλο τους στο μέλι που σήμερα παριστάνουν τον υπερπατριώτη. Και εδώ σιωπή. OMERTA.

Quiz

 • Είπαμε ότι στις 18 Μαΐου κατατίθενται οι προσφορές εταιρειών για την εξαγορά της δύστυχης ΕΛΒΟ. Μακάρι ο διαγωνισμός να τερματισθεί επιτυχώς. Οι ΕΔ έχουν ανάγκη την εταιρεία.
 • Πριν όμως φθάσουμε στον διαγωνισμό, που ξεκίνησε από το falimento της το 2014, ένθα την υποχρέωσε η αφροσύνη και κακοδιαχείριση των πολιτικών (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) θα πρέπει να θυμηθούμε μερικά πράγματα που την οδήγησαν στον επιθανάτιο ρόγχο.
 • Το 2000, επί λαμπρής υπουργίας Ακη στο ΥΕΘΑ παραχωρήθηκε, με ειδικές προνομιούχες διατάξεις, στην εταιρεία του κ. Ε. Μυτιλιναίου.
 • Το 2011 επανήλθε στο Κράτος χωρίς κανείς ν΄ασχοληθεί αν η Εταιρεία ωφελήθηκε η βούλιαξε ακόμη πιο κάτω. Υπουργός, παραλαβών, ο κ. Ε. Βενιζέλος, ο οποίος διόρισε και την νέα διοίκηση της.
 • Το 2012 κηρύχθηκε σε πτώχευση.
 • Το 2014 τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, κατάσταση που κρατάει μέχρι σήμερα. ΄Εξη,  ναι, έξη χρόνια για να εκκαθαρισθεί; Ποιος ή ποιοι ενδιαφέρονται να είναι κλειστή και άχρηστη;
 • Ποιος μεγάλος πολιτικός είχε διορίσει τη τελευταία της Διοίκηση και ποιος (ο ίδιος) όταν η ΕΛΒΟ έβαλε λουκέτο πήρε την διοίκηση της, φιλαράκια του, και την εγκατέστησε στην ΕΑΒ;

Ελλάς-Τρελάς

 • Βουλευτής της ΝΔ, έξοχου ποιοτικού επιπέδου,  απαιτεί την μεταφορά επίλεκτου στρατιωτικής Μονάδας των πρόσω στην περιοχή του (Καστοριά) προς τόνωση της οικονομικής κατάστασης του τόπου. Δέστε τον…
 • Πριν εισβάλλουν οι άτακτοι του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα έχουν εισβάλλει και έχουν κατακτήσει  την ελληνική TV τούρκικες σαπουνόπερες. Δεν θ’ αναπτυξω το θέμα. Απλά σημειώνω ότι μία απ’ αυτές σπονσοράρεται (ΣΣ συγνώμη για τη λέξη) από την Εθνική Τράπεζα. “θα πηδηχθώ από το παράθυρο” όπως είχε πει παληός και καλός παραγωγός τηλεόρασης.
 • Στείλαμε στο Ισραήλ ένα τεράστιο αεροπλάνο της AEGEAN  (ΣΣ αλήθεια ποιός το πλήρωσε;) με εκπροσώπους για να παραλάβουν το Αγιο Φως. Απαγορεύθηκε η έξοδος τους από το αεροπλάνο. Αργότερα ένας κύριος, Ισραηλινός-Εβραίος δηλαδή, τους έφερε ένα φανάρι εντος του οποίου,  καλή τη πίστει , υπήρχε το φως. Ακολούθησε η απογείωση. Ουδέν σχόλιο.
Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016