Το ραντεβού των 10.30 μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου θα κρίνει τα πάντα για το μέλλον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ίσως και για το αύριο της κυβέρνησης. Αυτό συζητείται εδώ και πολλές ημέρες αλλά έφθασε η ώρα της αλήθειας.

Μεταξύ των πολλών επιπτώσεων είναι κι αυτές που έχουν να κάνουν με το χώρο της Εθνικής Άμυνας, αφού η αποχώρηση Καμμένου αλλά και της ΥΦΕΘΑ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, θεωρείται δεδομένη. Συνεπώς πάμε σε νέα πολιτική ηγεσία στο ΥΠΕΘΑ. Κι αυτό εκ των πραγμάτων έχει τις δικές του επιπτώσεις καθώς αυτές οι εξελίξεις έρχονται σε μια στιγμή που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Κι όχι μόνο αυτό: αν επαληθευτεί το σενάριο που θέλει τον Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη να είναι ο διάδοχος του Πάνου Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ, τότε αναγκαστικά πάμε σε αλλαγές και στην στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ.

Σε περίπτωση που όλα αυτά συμβούν μέσα στα επόμενα 24ωρα θα έχουμε νέο ΥΕΘΑ, με πιθανότερο όπως προαναφέραμε τον Β.Αποστολάκη , νέο Α/ΓΕΕΘΑ με πιθανότερο τον σημερινό Α/ΓΕΑ Χρήστο Χριστοδουλου, τον οποίο θα διαδεχτεί στην ηγεσία του ΓΕΑ ο σημερινός Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γιώργος Μπλιούμης.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τους Αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ. Αν η αλλαγή στο σκηνικό του ΥΠΕΘΑ είναι αυτή που περιγράψαμε τότε η πιθανότερη εξέλιξη είναι να ΄χουμε αλλαγές σ΄ αυτά τα δύο Γενικά Επιτελεία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016