Τις υπό ναυπήγηση γαλλικές φρεγάτες Bellhara βλέπει σήμερα ο επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ Ναύαρχος ε.α Κυριάκος Κυριακίδης. Ο διευθυντής της ΓΔΑΕΕ βρίσκεται στο Παρίσι για έκθεση αμυντικού υλικού, αλλά θα πετάξει αυθημερόν στη γαλλική πόλη Λοριάντ, όπου βρίσκονται τα ναυπηγεία που έχουν αναλάβει το “χτίσιμο” των νέων γαλλικών φρεγατών Bellhara.

Οι Γάλλοι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται να βάλουν την Ελλάδα στην κορυφή του πελατολογίου της νέας φρεγάτας κι αυτό είναι μάλλον κατανοητό. Η “βιτρίνα” των ελληνικών ΕΔ είναι από τις καλύτερες για να “τσιμπήσουν” κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Τα ναυπηγεία στη Λοριάντ είναι τεράστια, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική πλευρά είναι τα δικά μας ναυπηγεία. Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για νέο πλοίο, η Bellhara είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά η όποια προμήθεια γίνει, δεν μπορεί παρά να συνδεθεί άμεσα με την τύχη των ελληνικών ναυπηγείων.

Ο Κ.Κυριακίδης πάντως έχει μια καλή ευκαιρία να αποκτήσει εικόνα από πρώτο για το νέο γαλλικό πλοίο. Άλλο οι παρουσιάσεις στη ΓΔΑΕΕ κι άλλο να το βλέπεις από κοντά.