Δήλωση αποχής από το σκέλος της έρευνας για την Novartis που αφορά τους κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο υπέβαλλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο επίκουρος Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας .

Ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να επικαλείται στην δήλωση του λόγους ευθιξίας και ευπρέπειας και ζητά να αποδεχθεί το Συμβούλιο αποχή του από την έρευνα για τα δύο πολιτικά πρόσωπα.

Η κίνηση του κ. Ντζούρα έχει αφετηρία το πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής στο οποίο σκιαγραφούνται ευθύνες του, ως συμμετόχου του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, την ίδια χρονική στιγμή που και οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου οι οποίοι ερεύνησαν τους δικαστικούς χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία ζήτησαν με τα πορίσματα τους την αρχειοθέτηση της έρευνας για τυχόν ευθύνες, τόσο του κ. Ντζούρα όσο και του έτερου επίκουρου Εισαγγελέα Διαφθοράς Στέλιου Μάνωλη.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016