Το ΠΝ εορτάζει σήμερα το Προστάτη του και θυμάται την ιστορία του-ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα το ΠΝ εορτάζει! Θυμάται μια ιστορία ένδοξη και αήττητη.

Ένα  από τα πολλά απίστευτα κατορθώματα των ναυτικών μας ήταν η ιστορία του ΑΔΡΙΑ και του Τούμπα. Που συμπτωματικά 6 Δεκεμβρίου είχε ολοκληρωθεί.

Στις 6 Δεκεμβρίου 1943 το Αντιτορπιλικό μας Αδρίας (L 67) εισπλέει στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας (Αίγυπτος) έχοντας διανύσει περισσότερα από 700 μίλια με κομμένη πλώρη !

Ο “Αδρίας” είχε πέσει σε νάρκη έξω από την Κάλυμνο στις 22 Οκτωβρίου, κάτι που ΄”κόστισε” 21 νεκρούς και 30 τραυματίες.

Λαβωμένο βαριά το πλοίο, μετά από κάποιες “επισκευές” στο Γκιουμουσλούκ (Τουρκία) , ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου το ταξίδι του προς την Αλεξάνδρεια, στην οποία έφτασε το μεσημέρι της 6ης Δεκεμβρίου εν μέσω ενθουσιωδών πανηγυρισμών του συμμαχικού στόλου !

Το ναυτικό σήμα του Αρχηγού του Συμμαχικού στόλου προς το Α/Τ Αδρίας, γράφει : “Είμεθα ευτυχείς για την επιστροφή σας – η αφοσίωσή σας στη διάσωση του πλοίου είναι αξιοθαύμαστη – σας συγχαίρω για το λαμπρό κατόρθωμά σας ” !!!

Χρόνια πολλά σε ΟΛΟΥΣ όσους γιορτάζουν, χρόνια πολλά στο Πολεμικό μας Ναυτικό, χρόνια πολλά και καλές θάλασσες στους όπου γης ναυτικούς μας !!!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016