Η προσπάθεια διάλυσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών γνωστή…Μια ομάδα στρατιωτικών μέσω δικαστικών προσφυγών αλλά και διώξεων όσων “τολμούν” να αμφισβητήσουν την ορθότητα των επιχειρημάτων τους και των προθέσεών τους, επιχειρεί με συγκλονιστική εμμονή τα τελευταία δύο χρόνια να “κλείσει” την ΠΟΕΣ. Συμπαραστάτες σ΄αυτή τη προσπάθεια είναι πολιτικοί -ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος για παράδειγμα- αλλά και πολύ γνωστοί -διάσημοι θα λέγαμε- δικηγόροι… Δημοκρατία έχουμε ότι θέλει μπορεί να επιδιώκει ο καθένας με βάση το νόμο…Μόνο που ο νόμος δεν είναι για να παίζουμε. Κι όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΠΟΕΣ που ακολουθεί φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν και το κέφι και το χρόνο να παίζουν με τις νομικές διαδικασίες, έστω κι αν εμφανίζονται …θεματοφύλακες του “νόμου και της τάξης”.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ αποκαλύπτει τα απίθανα που έγιναν στα τελευταία δικαστικά επεισόδια της διαμάχης αλλά και τη μεγάλη κίνηση που έκαναν οι άνθρωποι της ΠΟΕΣ, να ζητήσουν και να καταφέρουν να εκδικαστεί η έφεσή τους σε δικαστική απόφαση πολύ νωρίτερα απ΄ ότι η Δικαιοσύνη είχε ορίσει! Κι εδώ να επισημάνουμε ότι οι δικαστές θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι όχι μόνο για όσα ίσχυαν παλιά αλλά και για το ποιοι νόμοι έχουν ψηφιστεί και τι προβλέπουν…

Προφανώς για όλα όσα θα διαβάσετε στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣ ευθύνη έχει και η πολιτική ηγεσία, η οποία δεν έκλεισε το θέμα της δημόσιας έκφρασης των στρατιωτικών με τρόπο οριστικό και ξεκάθαρο.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:
Το τελευταίο διάστημα διακινείται από καθ΄ ομοίωση Ομοσπονδία η πληροφορία ότι δικαιώθηκαν οι αγώνες που καταβάλλει απεγνωσμένα τους ελάχιστους τελευταίους μήνες και το δίκαιο των επιχειρημάτων της, με την έκδοση της υπ΄ αριθμ. 254/2018 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η Ομοσπονδία μας, όπως άλλωστε πράττει από το 2005, που ξεκίνησε τη συλλογική έκφραση των στρατιωτικών, καθόσον την ίδια τακτική την έχει υποστεί η ίδια πολλάκις στο παρελθόν, διακηρύττει ότι καμία απόφαση εκουσίας δικαιοδοσίας δεν είναι τελεσίδικη εάν δεν αποφανθεί το οριστικό δικαστήριο, δηλαδή το Εφετείο.
Ο κάθε μέσος λογικός άνθρωπος θα περίμενε, αυτός που έχει δίκιο και διατείνεται ότι έχει δίκιο, να επεδίωκε την ταχύτατη εκδίκαση της υπόθεσης και την άμεση έκδοση της αμετάκλητης απόφασης προκειμένου και επιτέλους, να τελεσιδικήσει η όποια υπέρ του απόφαση.
Σας γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί στο Εφετείο Αθηνών η έφεση που άσκησε η Ομοσπονδία μας, κατά της ως άνω υπ΄ αριθμ. 254/2018 απόφασης του ΜΠΑ.
Ενώ αναμέναμε, λοιπόν, ότι η καθ΄ ομοίωση Ομοσπονδία θα επιζητούσε την άμεση εκδίκασή της, εμφανίστηκε και κατά τη συνήθη παρελκυστική τακτική και κατάχρηση δικονομικού δικαιώματος, κατέθεσε η ίδια έφεση κατά της απόφασης που τη δικαίωσε, όπως μέχρι χτες διατεινόταν, δηλαδή άσκησε έφεση κατά του ίδιου της του εαυτού και ζήτησε την αναβολή της υπόψη εκδίκασης προκειμένου να συνεκδικαστούν και οι 2 υποθέσεις. Για να γίνει αντιληπτό. Δικαιώνομαι αλλά καταθέτω έφεση κατά της απόφασης που με δικαίωσε.
Και το ερώτημα, βέβαια, που τίθεται είναι ένα και μοναδικό. Γιατί να επιδιώκει κάποιος την αναβολή μιας υπόθεσης όταν γνωρίζει ότι τα νομικά επιχειρήματά του είναι βάσιμα και πιθανολογείται η νίκη του και στο Εφετείο; Η απάντηση είναι και αυτή μία και μοναδική. Αναβολή ζητάμε από το δικαστήριο όταν ξέρουμε ότι δεν θα κερδίσουμε και προσπαθούμε να παραμείνουμε «ζωντανοί» όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο. Προσπαθώντας, λοιπόν, να κερδίσουν χρόνο προσδιορίστηκε η υπόθεση για εκδίκασή της, την 31.1.2019.
Ωστόσο, τα Δικαστήρια ήδη έχουν καταγνώσει όλα τα παραπάνω και λόγω του κατεπείγοντος, μετά από αίτησή μας, επαναπροσδιορίστηκε η συνολική συζήτηση των υποθέσεων για την 24.5.2018.
Πιστεύοντας ότι η καθ΄ ομοίωση Ομοσπονδία θα εμφανιστεί και θα απαιτήσει να εκδικαστεί η υπόθεση την 24.5.2018, χωρίς νέα δικονομικά παιχνίδια, σας γνωρίζουμε ότι η Π.Ο.Ε.Σ. είναι και θα παραμείνει ζωντανή και ενεργή. Προχωράμε μαζί με τις πρωτοβάθμιες ενώσεις – μέλη μας, χωρίς εκβιασμούς, απειλές και δικαστικές διαμάχες.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016