Η μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Αφρική “θα περιορίσει σοβαρά” τις προσπάθειες της Γαλλίας στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών στο Σάχελ, προειδοποίησε σήμερα από την Ουάσινγκτον η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί μετά τη συνάντησή της με τον Αμερικανό ομόλογό της Μαρκ ‘Εσπερ.
“Είχα την ευκαιρία να πω ξανά, να επισημάνω ξανά, ότι η αμερικανική υποστήριξη έχει καθοριστική σημασία για τις επιχειρήσεις μας και η μείωσή της μπορεί να περιορίσει σοβαρά την αποτελεσματικότητά μας κατά των τρομοκρατών”, δήλωσε η Παρλί κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον επικεφαλής του Πενταγώνου.
“Καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη”, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Πενταγώνου υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν να οργανώσουν εκ νέου τις ένοπλες δυνάμεις τους ανά τον κόσμο για να αντιμετωπίσουν μια αυξανόμενη απειλή –όπως θεωρούν– της Κίνας και της Ρωσίας, σε ένα περιβάλλον “ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων”, τόνισε δείχνοντας πως εστιάζει περισσότερο στην απειλή αυτή και λιγότερο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016