Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στο Αιγαίο από την Τουρκία και η παρουσία ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας P-3 του Πακιστάν είναι μια ακόμη επιβεβαίωση αυτής της άποψης.

Σύμφωνα με όσα γράφουν οι Τούρκοι -η Yeni Safak- το Πακιστάν θα είναι “μέρος της “ασπίδας” που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στη νοτιοανατολική Μεσόγειο”.

Όπως γράφει η εφημερίδα που στηρίζει Ερντογάν “με τη συμμετοχή του Πακιστάν η επιχείρηση αποκτά διεθνή διάσταση”.

Προφανώς η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει “αντίβαρο” στην συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας,Ισραήλ,Κύπρου και Αιγύπτου με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Επέλεξε να το κάνει με το Πακιστάν. Δεν έχει και πολλές επιλογές.

Το Πακιστάν συμμετείχε στην άσκηση των Τούρκων Doğu Akdeniz-2019 με τη φρεγάτα Alamgir και  το αεροσκάφος P-3. Σύμφωνα με τη Yeni Safak, αυτές οι δυνάμεις θα συνεχίσουν να…περιπολούν στη νοτιοανατολική Μεσόγειο μαζί με τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016