Δεν υπάρχουν “ξαφνικές αλλαγές” στον πλου του Oruc Reis. Το τουρκικό ερευνητικό “σαρώνει” όλη τη περιοχή της παράνομης NAVTEX για να την “οριοθετήσει”. Παράνομα, αλλά αυτό για την Άγκυρα δεν έχει σημασία. Το καθεστώς Ερντογάν έχει “πατήσει” πάνω στα προβλεπόμενα της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας και μας ετοιμάζει για “διάλογο” για την περιοχή που κάνει βόλτες το Oruc Reis.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» εισήλθε ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κινείται δυτικά και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού οι κινήσεις των οποίων παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016