«Το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με την Αίγυπτο τις επόμενες ημέρες για την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης αμοιβαίας ασφάλειας στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την περιοχή της Μέσης Ανατολής, σχετικά με τις πολιτικές διαβουλεύσεις και την οικοδόμηση στρατιωτικής ικανότητας», γράφει σήμερα στην ιστοσελίδα της η αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today».

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες εκπρόσωπος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου εξήρε τις σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Αίγυπτο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις με την Αίγυπτο και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας. Αυτό συνέβαλε στην αφαίρεση υπολειμμάτων από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που είχαν απομείνει στη Δυτική Έρημο, χρησιμοποιώντας ειδικά ραντάρ που μπορούσαν να διεισδύσουν στη γη και να ανακαλύψουν ξεχασμένα εκρηκτικά σε μεγάλα βάθη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που αναφέρει η αιγυπτιακή εφημερίδα, η δεύτερη φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει σύντομα και θα γίνει με ακόμη πιο προηγμένο εξοπλισμό, με ένα πρόγραμμα κόστους 4 εκατομμυρίων δολαρίων, προσπαθώντας να εξαλείψει πλήρως τα απομεινάρια των μαχών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που αποτέλεσαν και την αρχή του τέλους του ιταλογερμανικού άξονα υπό τον Γερμανό στρατηγό Ρόμελ.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016