Το μεταναστευτικό-προσφυγικό “ξεφεύγει” και απαιτείται ψυχραιμία-Τι είχαν πει Μουζάλας-Τσιριγώτη

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στην πλατεία, μπροστά το δημοτικό θέατρο της πόλης, όπου διαδηλώνουν περίπου 300 Αφγανοί με πανό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές.
Την ίδια ώρα ομάδες Αφγανών από το ΚΥΤ της Μόριας συνεχίζουν να προσέρχονται στο κέντρο της πόλης.

Η κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό δείχνει να ξεφεύγει κι αυτό ευνοεί τον πανικό αλλά και όσους για δικούς τους λόγους επιμένουν σε λύσεις εκ των πραγμάτων αναποτελεσματικές. Δύο άνθρωποι που είχαν κληθεί να διαχειριστούν το θέμα, ο Γιάννης Μουζάλας και η Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη,είχαν μιλήσει στο Militaire.gr για την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, τους κινδύνους αλλά και τις λύσεις. Ψύχραιμες φωνές και οι δύο τα είχαν πάει καλά στη διαχείριση του θέματος.

Η κυβέρνηση πάλι προτιμά να σπαταλά δυνάμεις και προσωπικό σε αλλαγές προσώπων και σε αναζήτηση λύσεων που προκαλούν ερωτήματα και θυμηδία. Στο βίντεο συμπυκνωμένες οι απόψεις Μουζάλα και Τσιριγώτη, για τις αιτίες, τα προβλήματα και τις ουσιαστικές λύσεις του θέματος.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016