Το Λιμενικό προμηθεύεται 15 νέα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη

Δεκαπέντε νέα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη θα προμηθευτεί το Λιμενικό Σώμα-Ακτοφυλακή. Η σχετική συμφωνία με το Ναυπηγείο FB Design, υπογράφεται σήμερα με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το σκάφος FB 56’ είναι και το τελευταίο σκάφος που σχεδίασε ο Fabio Buzzi, ο «βασιλιάς» των ταχύπλοων και ο ιθύνων νους πίσω από κάποια από τα πιο γρήγορα σκάφη στο κόσμο, ο οποίος την 17η Σεπτεμβρίου 2019, αμέσως μετά την κατάρριψη ενός ακόμη ρεκόρ ταχύτητας κατά τον πλου Μόντε Κάρλο – Βενετία σε 18ω 33λ 30δλ, δηλαδή με περίπου 61.48 κόμβους μέση ωριαία ταχύτητα, προσέκρουσε με το θρυλικό του σκάφος Gran Argentina και με υψηλή ταχύτητα, σε κάποιο ημιβυθισμένο αντιπλημμυρικό φράγμα, στα κανάλια της Βενετίας. Από την σφοδρότατη σύγκρουση, το σκάφος συνετρίβη και ο διάσημος Ιταλός πιλότος και σχεδιαστής σκαφών, μαζί με δύο από τους τρεις άλλους πιλότους της ομάδας του, σκοτώθηκε ακαριαία.

Το FB 56’ έχει πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα στην ανοικτή θάλασσα σε κατάσταση θαλάσσης 5 και επιβιωσιμότητα σε κατάσταση τουλάχιστον 7. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι άνω των 50 κόμβων, με μέγιστη συνεχή και ταυτόχρονα και οικονομική ταχύτητα, τους 40 κόμβους.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016