«Η διεξαγωγή της μεγαλύτερης πολυεθνικής ΝΑΤΟϊκής ναυτικής άσκησης στη Μαύρη θάλασσα, με την επωνυμία Sea Shield-2019, όπου συμμετέχουν ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Καναδάς, Ολλανδία, Τουρκία, καθώς και Ουκρανία και Γεωργία, έρχεται να προστεθεί στο ‘γαϊτανάκι’ της έντασης των σχέσεων της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Είχε προηγηθεί η ‘δέσμευση’ των χωρών του ΝΑΤΟ για έγκριση ‘πακέτου μέτρων’ υποστήριξης της Ουκρανίας και της Γεωργίας» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ.
Το κομμουνιστικό κόμμα επισημαίνει ότι «οι ενέργειες αυτές του ΝΑΤΟ, έρχονται λίγο διάστημα μετά την προβοκάτσια που επεδίωξαν ναυτικές δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας στην περιοχή και συγκεκριμένα στον πορθμό του Κερτς».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη λεγόμενη ‘προοδευτική συμμαχία’. Στην πράξη στοιχίζεται και σ’ αυτό το ζήτημα στη γραμμή που έχουν χαράξει η ΝΔ και όλα τα αστικά κόμματα, που κατά καιρούς κυβέρνησαν τη χώρα και την εντάσσει μέσα στις επικίνδυνες για τους λαούς ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις και τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για να επιστρέψουν άμεσα οι ελληνικές δυνάμεις, που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων!
Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανώσεις!
Να σταματήσει η Ελλάδα να είναι εφαλτήριο για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΝΑΤΟ-ΕΕ!» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016