Πέντε ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν για να καταρρεύσουν οι κατηγορίες εναντίον του Μιχάλη Καρχιμάκης περί…απορρήτων και …κατασκοπείας. Κάποιοι σ΄ αυτή τη χώρα ακολουθούν πιστά το “πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι”!

Το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Έληξε μετά από 5 χρόνια η στημένη και κατασκευασμένη υπόθεση  της ανήθικης και ανυπόστατης πολιτικής δίωξης εις βάρος του Μιχάλη Καρχιμάκη. Στόχο είχε να πλήξει τον πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Να δώσει  μήνυμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης όσων στέκονται απέναντι σε κατεστημένα που λυμαίνονται το δημόσιο βίο.

Μέσα από την απαράδεκτη δικονομική μεταχείριση του Μιχάλη Καρχιμάκη, επιχειρήθηκε η ποινικοποίηση του ύψιστου και συνταγματικά κατοχυρωμένου μέσου εκπροσώπησης του λαού, που είναι η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του, τους βουλευτές. Και είναι πρωτοφανές στα νομικά και ιστορικά χρονικά να επιχειρείται κάτι τέτοιο με πρόταση εισαγγελέα, η οποία κατηγόρησε πρόσωπο που διετέλεσε βουλευτής και αρμόδιος σκιώδης υπουργός του τομέα άμυνας του κόμματος του, επειδή  υπέβαλλε ερώτηση στην Βουλή για την σωστή επιχειρησιακή λειτουργία των αμυντικών συστημάτων της χώρας.

Η Δικαιοσύνη απέδειξε έστω και με καθυστέρηση 5 ετών ότι  σέβεται τη θεσμική της λειτουργία,  προστατεύοντας παράλληλα και την σοβαρότητα του δημοσίου λόγου. Αποτρέποντας τα ακραία συνωμοσιολογικά σενάρια που ανεξέλεγκτα διαχέονταν όλα αυτά τα χρόνια  προσβάλλοντας ακόμα και  την κοινή λογική.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016