Το μήνυμα που λάβαμε από την τουρκική αρχή που είναι υπεύθυνη για την “τήρηση της τάξης” στο διαδίκτυο, δηλαδή της λογοκρισίας είναι σαφές:

Οι Τούρκοι απαιτούν να αποσύρουμε από το Militaire.gr το θέμα με τα UAV’s που έχασαν σε Συρία και Λιβύη, διαφορετικά όπως μας λένε θα αποκλείσουν την δυνατότητα πρόσβασης στο Militaire.gr από την Τουρκία!!!

Κατά τ΄ άλλα μας το ζητάνε “ευγενικά” όπως γράφουν και μας λένε ότι θέλουν να “συνεργαστούμε για την επίλυση του προβλήματος”.

Πολύ ευγενικά απαντάμε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για να συνεργαστούμε και να το λύσουμε. Απλώς θα λάβουμε κι εμείς τα μέτρα μας…

Αναφέρουμε το θέμα ,μόνο και μόνο για να μην ξεχνάμε με ποια χώρα γειτονεύουμε…

Χθες το καθεστώς Ερντογάν μπλόκαρε κάθε μέσο επικοινωνίας για να μην υπάρχει ενημέρωση για τους δεκάδες νεκρούς στρατιωτικούς στην Ιντλίμπ. Τουλάχιστον 40 οι νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί. Δεκάδες οι τραυματίες.

Έχουν χάσει πάνω από 10 UAV’s σε Συρία και Λιβύη τους τελευταίους μήνες .

Χάνει κόσμο και στη Λιβύη.

Αυτά συμβαίνουν κι αυτά θα γράφουμε.

Το μήνυμα το λάβαμε ώρες πριν το καθεστώς Ερντογάν αρχίσει να μετρά νεκρούς στη Συρία από ρωσικό βομβαρδισμό. Τι έκανε η υπηρεσία λογοκρισίας του Ερντογάν εκείνες τις ώρες; Μπλόκαρε τα πάντα στην Τουρκία! Δείτε στο γράφημα πως “έκοψαν” τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016