Το τουρκικό γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ, πλέει προς την Αττάλεια, συνοδευόμενο από την φρεγάτα F 490 Gaziantep του τουρκικού ναυτικού. Το γεωτρύπανο παρακολουθείται από το πρωί από πολεμικά πλοία του ελληνικού Στόλου.

 

Η πορεία του έχει καταγραφεί σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το Militaire.gr. Σ΄ αυτές φαίνεται το γεωτρύπανο των Τούρκων και η συνοδεία του, στην περιοχή μεταξύ Ρόδου-Σύμης.

Η τουρκική φρεγάτα απέτρεψε ιστιοπλοϊκά που βρίσκονται στην περιοχή να το προσεγγίσουν. Σε μία από τις φωτογραφίες εμφανίζεται και μία τουρκική φρεγάτα απ΄ αυτές που ναυπήγησε η Άγκυρα κι έχουν χαρακτηριστικά stealth. Δεν τα πήγαν και πολύ καλά όπως έχει δείξει η πραγματικότητα στο Αιγαίο πάντως, αφού εντοπίζονται.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016