Δεν είναι η πρώτη φορά που το facebook ασκεί λογοκρισία σε χρήστες του για κείμενα που έχουν να κάνουν με ναζί, νεοναζί ,φασίστες.Έχει επιβληθεί …ποινή αποκλεισμού και στο Militaire.gr . Το χειρότερο απ΄ όλα ότι ουδείς απαντά στις ενστάσεις που μπορεί να ΄χει κάποιος χρήστης για τις αποφάσεις των αόρατων διαχειριστών του. Στα παλιά τους τα παπούτσια τα ερωτήματα που στέλνεις. Αυτή τη φορά “έκοψαν” κείμενο του συναδέλφου Νίκου Μπογιόπουλου που είχε να κάνει με το ναζιστικό ολοκαύτωμα στην Κάνδανο της Κρήτης! Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις…

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Facebook, για το ζήτημα της ανάρτησης αντιναζιστικού σχολίου του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.

Αναλυτικότερα, ενώπιον των ομολόγων του, της προέδρου του συμβουλίου υπουργών και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Julian King, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι είναι απαράδεκτη η επιβολή λογοκρισίας από τη Facebook μέσω της φίμωσης τόσο της ιστορικής μνήμης για τις ναζιστικές θηριωδίες στην Κάνδανο, όσο και του νεοναζιστικού ιδεολογικού υπόβαθρου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Μετά το τέλος της παρέμβασης του κ. Κοντονή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον λόγο έλαβε ο επίτροπος κ. King, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό το οποίο θα ερευνήσει άμεσα η Επιτροπή. Προς την ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν υπουργοί Δικαιοσύνης και άλλων κρατών-μελών.
Κατά τις εργασίες του συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Λουξεμβούργο, συζητήθηκε μεταξύ των άλλων ο αποκαλούμενος κανονισμός Βρυξέλλες ΙΙα, που αφορά διασυνοριακά θέματα γονικής μέριμνας.

Ο κ. Κοντονής στην εισήγησή του ανέδειξε τη βαρύνουσα σημασία της πρότασης αναθεώρησης του κανονισμού προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης της διαδικασίας επιστροφής στο κράτος συνήθους διαμονής του απαχθέντος από τον ένα γονέα τέκνου.
Όπως επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «η συχνά καταχρηστική επίκληση εθνικών δικονομικών κανόνων από τα κράτη-μέλη καταλήγει να προσφέρει νομιμοποιητικό έρεισμα στις απαγωγές τεκνών».

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός συστήματος κοινών ρυθμίσεων και ομοιόμορφης εφαρμογής τους, «ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας δικαίου και να υπηρετηθούν τα πραγματικά συμφέροντα του παιδιού».
Τέλος, υπενθύμισε ότι οι σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνουν σαφή κατεύθυνση, την οποία οφείλουν όλα τα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016