Η “περατζάδα” των Τούρκων μ΄ ένα F-16 από το Φαρμακονήσι δεν ήταν τυχαία. Οι Τούρκοι έστειλαν το F-16, την ώρα που στη περιοχή πετούσε ελικόπτερο που μετέφερε τον διοικητή της ΑΔΕΝ Αντιστράτηγο Νίκο Μανωλάκο, στο Φαρμακονήσι και σ΄ άλλα νησιά της περιοχής. Ο ΑΣΔΕΝάρχης επισκέπτεται το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτές τις μονάδες για τα καθιερωμένα χρόνια πολλά για το Πάσχα.

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους, υποστηρίζοντας τη σαθρή θεωρία των γκρίζων ζωνών. Αυτός είναι και ο λόγος των υπερπτήσεων όταν παίρνουν χαμπάρι ότι κάποιος Έλληνας στρατιωτικός ή πολιτικός βρίσκεται στη περιοχή.

Οι επισκέψεις του ΑΣΔΕΝάρχη έγιναν βέβαια κανονικά, παρά τις προσπάθειες παρενόχλησης του ελικοπτέρου του, οι οποίες απέβησαν…άκαρπες. Ο Τούρκος αναχαιτίστηκε.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016