Ο Νικόλαος Παούνης, Διεθνολόγος-Βαλκανιολόγος, ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι ο πρώτος καλεσμένος του Militaire.gr για το 2018.

Από τη νέα γενιά επιστημόνων, εξαιρετικά διαβασμένος και καταρτισμένος, κατάγεται από ένα “δίγλωσσο” χωριό της Φλώρινας και αυτό του παρέχει και γνώσεις ζωής για το θέμα των Σκοπίων. Μιλά για τη συμφωνία των Πρεσπών και τάσσεται υπέρ της ψήφισής της. Στηρίζει την άποψή του στην ιστορία του θέματος, πιάνοντας την αρχή του νήματος όχι από την εποχή του Τίτο, αλλά από πολύ παλαιότερα. Απαντά σ΄ όσους ανησυχούν για τις επιπτώσεις της συμφωνίας και εξηγεί τι εκείνος θεωρεί ότι διασφαλίζεται με τις Πρέσπες.

Η συζήτηση με τον κ.Παούνη ξεκινά με την Τουρκία , την εμπλοκή της στην Συρία και τα ελληνοτουρκικά. Τα όσα λέει δεν είναι καθόλου ευχάριστα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά. Συνιστά ρεαλισμό που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μας περισσεύει. Περιγράφει το επικίνδυνο και δυσοίωνο μέλλον στα ελληνοτουρκικά αν σύντομα δεν σοβαρευτούμε.

Αύριο το πρωί, στο Militaire.gr η συνέντευξη του Νικόλαου Παούνη που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει ζωηρές συζητήσεις.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016