Στον χάρτη από το marinetraffic η θέση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους BARBAROS. Όπως φαίνεται το σκάφος πλέει προς την δεσμευμένη από αύριο μέχρι και τη 1η Φεβρουαρίου 2019, περιοχή δυτικά της Κύπρου. Δέσμευση την οποία ανακοίνωσε χθες η Τουρκία μέσω NAVTEX.

Η Τουρκία κλιμακώνει αποφεύγοντας να “πατήσει” προς το παρόν σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά η περιοχή που έχει δεσμεύσει “κόβει” την ένωση της ελληνικής ΑΟΖ μ΄ αυτές της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του, βάζει “πάγο” στην Τουρκία αλλά από την άλλη μιλά για ισομερή καταμερισμό των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Κύπρο μέσω “συνολικής διευθέτησης του θέματος”.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016