Η επίσημη ενημέρωση των εταιρειών πίσω από το Aspark Owl υποστηρίζει πως πρόκειται για το αυτοκίνητο με την καλύτερη επιτάχυνση από στάση που κυκλοφορεί στον πλανήτη

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε για τα 0-60 ένας χρόνος της τάξης του 1,69”

Επίσης ότι η τελική του ταχύτητα είναι 400 km/h, η ισχύς του 1480 kW απόδοσης 2012 ίππων, η ροπή του «γύρω» στα 2,000 Nm και κοστίζει €2,900,000 για τη βασική έκδοση.

Ωστόσο σε κάποιο άλλο σημείο της επίσημης ενημέρωσης αναφέρεται και η ισχύς των 1,985 ίππων. Περίεργο.

Μετά, παρακάτω, αναφέρεται ότι η περιστροφή των 15,000 rpm των ηλεκτροκινητήρων «πρέπει» να είναι η ταχύτερη στον κόσμο. Στο περίπου δηλαδή. Όπως επίσης ότι «πρέπει» να ‘ναι το χαμηλότερο σε ύψος ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με συνολικό ύψος 99 εκ.

Το σίγουρο είναι πως το Aspark Owl διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, πως έχει αυτονομία 400 χιλιομέτρων και πως είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα

Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 50 αντίτυπα και ήδη αυτές τις μέρες άνοιξε η πρώτη έκθεση σε αμερικανικό έδαφος, στο Μαϊάμι. Τα 10 εξ αυτών θα διατεθούν στις ΗΠΑ, ενώ έχουν προγραμματιστεί 20 μονάδες για την Ευρώπη και άλλες 20 για την ασιατική αγορά

Η εταιρεία πίσω από το Aspark Owl είναι ιαπωνικών συμφερόντων και μάλιστα χωρίς να ασχολείται αποκλειστικά στην κατασκευή αυτοκινήτων. Η κυρία, πάντως, είναι γνωστή ιταλίδα αγωνιζόμενη. Και το όνομα αυτής, Vicky Piria.

Το υπεραυτοκίνητο ουσιαστικά κατασκευάζεται στην Ιταλία από τη Manifattura Automobili, η οποία ασχολείται και με άλλα αυτοκινητικά projects.

Γιάννης Κωνσταντόπουλος
Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος έχει περισσότερες από δύο δεκαετίες στο χώρο των Media και του Ειδικού Τύπου (Car Magazine, Top Gear, Esquire, Porsche Magazine, Eurobanker, Best of Cars, The ONE magazine κ.ά.). Τα τελευταία χρόνια «οδηγεί» το 4Drivers με συμμετοχή αρθρογράφων που εκτιμούν την αντικειμενική ενημέρωση, την απόλαυση της οδήγησης και τη δημιουργική ματιά. Οι φήμες λένε πως με τόση κατανάλωση βενζίνης, βαρύνεται για σημαντικό μέρος της τρύπας του όζοντος. Δηλώνει ένοχος.