Το Al Jazeera, παρουσίασε ρεπορτάζ που δεν δικαιώνει τη φήμη του, επιδοκιμάζοντας χωρίς κανέναν ενδοιασμό τις τουρκικές θέσεις για τη Θράκη! Ο συντάκτης του τηλεοπτικού ρεπορτάζ υιοθετεί απόλυτα την τουρκική προπαγάνδα κατηγορώντας την Ελλάδα ότι “δεν υπερασπίζεται την υπερήφανη ιστορία της, ως γενέτειρα της δημοκρατίας στη Θράκη”!
Στο ρεπορτάζ αναπαράγονται τα ψεύδη που με επιμονή και μέθοδο συντηρεί εδώ και πολλά χρόνια η Άγκυρα, χρησιμοποιώντας ως “επιχειρησιακό βραχίονα” το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, που κακώς παραμένει ανοιχτό. Η μουσουλμανική μειονότητα εμφανίζεται ως “καταπιεσμένη” . Το ρεπορτάζ από την αρχή μέχρι το τέλος τους παρουσιάζει τις τουρκικές θέσεις και μόνο αυτές.

Που είναι η δική μας παρουσία;
Σύμφωνα με τον συντάκτη του, ζητήθηκε η ελληνική άποψη “αλλά τα αιτήματα για συνεντεύξεις απορρίφθηκαν από ελληνικά υπουργία”. Μετά από την προβολή του ρεπορτάζ ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ έστειλε μια γραπτή δήλωση την οποία το Al Jazeera, δημοσιεύει μετά από το τέλος του κειμένου που συνοδεύει το βίντεο! Γιατί δεν δέχτηκε κάποιος από την ελληνική πλευρά να εμφανιστεί και να ανατρέψει όσα ψεύδη εκτοξεύουν οι ελάχιστοι, αλλά δραστήριοι συνεργάτες των Τούρκων στη Θράκη είναι ένα ερώτημα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016