Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών δηλώνουν ότι έχουν αρνητική άποψη για την ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Ενώ το 31% απάντησαν ότι έχουν αρνητική άποψη, το 57% έχουν θετική, ενώ το 11% δεν έχουν σχηματίσει άποψη, προκύπτει από τη δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την εταιρεία έρευνας της αγοράς Splendid Research.

Οι ευρωεκλογές θα διενεργηθούν στις 26 Μαϊου στη Γερμανία με τις πολιτικές δυνάμεις κατά του κατεστημένου να προσβλέπουν σε εκλογικά οφέλη.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κατατάσσουν στα θετικά της συμμετοχής στην ΕΕ την απουσία περιορισμών στις μετακινήσεις και την εργασία εντός της ΕΕ καθώς και την ύπαρξη ενός κοινού νομίσματος και την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Στη δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για το σχεδιαζόμενο Brexit με την πλειοψηφία εξ΄αυτών να απαντά ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία και την πολιτική κατάσταση τόσο στη Βρετανία όσο και στις υπόλοιπες χώρες μέλη της ΕΕ.

Συνολικά το 85% απάντησαν ότι θα δέχονταν την επιστροφή της Βρετανίας στο μπλοκ μετά την έξοδό της.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016