Ο κορονοϊός δεν θα μπορούσε να μην πλήξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις που δεν είναι “κλεισμένες σε γυάλα” ,αλλά αποτελούν μέρος της κοινωνίας. Είναι απολύτως δικαιολογημένη η ανησυχία που υπάρχει σε γονείς στρατιωτών και στις οικογένειες στρατιωτικών. Δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο, η κατάσταση που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης είναι πρωτόγνωρη και όπως διαπιστώσαμε άπαντες από τη διεθνή ειδησεογραφία αφορά ακόμη και τις πιο ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις του πλανήτη, αυτές των ΗΠΑ.

Συνεπώς να ειρωνεύονται κάποιοι με …γελαστές φατσούλες στο facebook, όσους θέτουν ερωτήματα ή εκφράζουν την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, δείχνει ασέβεια σ΄ όσες οικογένειες έχουν κάποιο δικό τους άνθρωπο στις ΕΔ. Το λέμε ευγενικά ,γιατί η κατάσταση με τους …Ράμπο του πληκτρολογίου αρχίζει και ξεφεύγει.

Στην ουσία του θέματος θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο και δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το ποσοστό κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι κάτω από το ποσοστό που υπάρχει στην υπόλοιπη κοινωνία. Αυτό είναι θετικό. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι λίγο παραπάνω από τα 20 που ανακοίνωσε χθες ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ.

Έχουμε επιλέξει να μην αναφέρουμε κάθε πληροφορία που υπάρχει για κρούσμα στις ΕΔ και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε. Οι ανακοινώσεις του κ.Τσιόδρα κάθε απόγευμα είναι αρκετές νομίζουμε. Αν υπάρξει κάτι ιδιαίτερο στις ΕΔ ασφαλώς και θα έχει τη δημοσιότητα που πρέπει. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε ότι δεν θα χρειαστεί.

Ασφαλώς η κατάσταση απαιτεί μεγάλη προσοχή. Βεβαίως και πρέπει να υπάρξει προβληματισμός για πολλά θέματα που προκαλεί η παράταση “εγκλεισμού” στρατιωτών και σπουδαστών στρατιωτικών σχολών. Χωρίς αμφιβολία μέτρα και αποφάσεις πρέπει να αξιολογούνται κάθε μέρα. Και βεβαίως δεν μπορεί κανένας να καθησυχάσει πλήρως τις ανησυχίες των οικογενειών. Θα ήταν αφύσικο να μην ανησυχούν.

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016