Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ξάνθη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος θυμήθηκε την “μάνα των ορφανών”, τη διευθύντρια του Ορφανοτροφείου Σοφία Γαβριηλίδου, την οποία γνώριζε προσωπικά. Ήταν μια γυναίκα που υπήρξε τρόφιμος του ορφανοτροφείου και έφθασε να γίνει διευθύντρια του.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων γνωρίζοντας τη σχέση Καμμένου με τη Σοφία Γαβριηλίδη που “έφυγε” πριν περίπου ένα χρόνο από τη ζωή του έδειξε τον χώρο της μητρόπολης στον οποίο διάβαζε όταν ήταν μαθήτρια. Εκεί ο Π.Καμμένος είδε και το λεύκωμα που είχε εκδώσει το ΥΠΕΘΑ επί υπουργίας του μετά από αίτημα της μητρόπολης για το ορφανοτροφείο Θηλέων Ξάνθης.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016